Miljöchef till Håbo kommun i Bålsta

Rekryterare
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 21 juni 2017
Stängs
den 12 augusti 2017
Kontakta
Kari Karvonen
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Per Nordenstam, kommundirektör, Anna-Karin Bergvall, chef för Bygg- och miljöförvaltningen och Mats Norrbrand, VD för Håbohus berättar om planerna för Håbo kommun.

Miljöchef Håbo kommun Bålsta

Håbo kommun ligger vid en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå. Det är en av Sveriges viktigaste tillväxtregioner med Stockholm runt knuten och vi bygger tillsammans vidare på goda och det hållbara samhället. Vi värdesätter våra medarbetares bidrag till verksamhetens utveckling. I kommunen finns ett hundratal olika yrken, alla med fokus på att leverera god service och professionella välfärdstjänster till våra medborgare

Placering: Stockholms län, Uppsala län, Västmanlands län, Södermanlands län

Bransch: Teknik, Naturvetenskap

Antal tjänster: 1

Håbo kommun befinner sig i en expansiv fas med stort intresse från både företag och enskilda att bygga nytt och etablera sig/bosätta sig i kommunen. Håbo vill ligga i framkant, vilket ger spännande förutsättningar för utveckling av verksamheten.

Bygg- och miljöförvaltningen med sina närmare 40 medarbetare ansvarar förutom för verksamheten inom miljö- och hälsoskydd även av planerings- och exploateringsfrågor, bygglov, kart, mät och GIS samt bostadsanpassning.

Miljöavdelningen har till huvudsaklig uppgift att arbeta med prövning och tillsyn enligt miljöbalken samt livsmedelslagstiftningen. De övergripande arbetsområdena inom miljöbalken är miljöskydd, hälsoskydd och enskilda avlopp. Miljöavdelningen består idag av åtta medarbetare varav en administratör, sex miljö- och hälsoskyddsinspektörer samt en avdelningschef.

Arbetsuppgifter
I rollen som miljöchef ingår ansvar för avdelningens verksamhet, ekonomi och personal. Du ansvarar för planering, uppföljning och utvärdering av verksamheten. Du medverkar i verksamhetsutveckling i nära samarbete med medarbetare och politiker.

I tjänsten ingår ett ansvar för att årligen upprätta och genomföra en tillsyns- och kontrollplan utifrån de lagkrav som finns inom miljöbalken samt livsmedelslagstiftningen. Du ansvarar för att prioritera avdelningens resurser och vara ett stöd till medarbetarna på avdelningen i deras handläggning.

En central del i uppdraget är att kommunicera med invånare, företagare och övriga aktörer inom kommunens organisation om miljöavdelningens verksamhet och uppdrag. Det är viktigt att hitta en bra balans mellan myndighetsutövningens krav på rättssäkerhet och god service.

Som miljöchef vill vi att du: 

- leder, fördelar och utvecklar arbetet inom avdelningen 
- ger medarbetarna stöd och handledning 
- ansvarar för personal- och arbetsmiljöfrågor 
- ansvarar för budget- och resultatuppföljning 
- stöttar och kvalitetssäkrar beslut som fattas inom avdelningen.

Du ingår i bygg- och miljöförvaltningens ledningsgrupp. Vi vill att dialog och samverkan ska genomsyra vårt arbete och att helhetsperspektivet alltid finns med. Vi erbjuder ett stimulerande uppdrag där du har en aktiv roll i förvaltningens utveckling.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom miljövetenskap eller för tjänsten likvärdig utbildning. Vi förutsätter att du har goda kunskaper inom miljörätt. Du får även gärna ha utbildning eller erfarenhet inom livsmedelsområdet. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande arbete i andra kommuner eller myndigheter och från politiskt styrd verksamhet. Som ledare har du flera års erfarenhet och visat förmåga att driva en verksamhet effektivt. Du förstår avdelningens roll i ett större sammanhang och är en god representant för verksamheten inåt och utåt. Du skapar resultat genom att ge medarbetarna möjlighet att göra goda arbetsprestationer. Körkort är ett krav.

Personliga egenskaper
Du är en närvarande chef med förmågan att inspirera, entusiasmera, stötta och leda verksamheten utifrån målstyrning, utveckling och uppföljning. Det är viktigt att du tänker strategiskt och har förmåga prioritera mellan olika ansvarsområden. Arbetet innebär mycket kontakt med människor vilket ställer krav på lyhördhet och mycket god kommunikationsförmåga.

Du är en trygg ledare som coachar sitt team samt är lyhörd och tydlig i din kommunikation och ditt ledarskap. Som person är du stabil och skapar bra relationer med dina kollegor samt gillar att jobba med strategiska frågor. Du har god förmåga att strukturera och prioritera, är handlingskraftig, rak, prestigelös och kommunikativ samt har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Du trivs i en roll med mycket kontakter då du är utåtriktad och lyhörd gentemot omgivningen. Du behöver vara en prestigelös lagspelare med stort tålamod och du kan hantera många olika arbetsuppgifter och kontakter parallellt.

Frågor och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis Executive, kontakta gärna chefsrekryteringskonsult Kari Karvonen 073-377 6961, kari.karvonen@se.experis.com för frågor.

Liknande jobb

Liknande jobb