Ledningskoordinator till Plan International Sverige

Plats
Hammarby Sjöstad, Stockholm
Annonserat
den 20 juni 2017
Stängs
den 20 juli 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Privat sektor

Plan International är en av världens största barnrättsorganisationer som arbetar för att stärka barns rättigheter och bekämpa fattigdom i 51 länder i Afrika, Asien och Latinamerika.

Allt vårt arbete utgår från FN:s konvention om barnets rättigheter och är religiöst och politiskt oberoende. Plan arbetar för att alla barn ska ha rätt att gå i skolan, få tillgång till hälsovård, bli skyddade mot våld, övergrepp och försummelse och kunna delta i samhället och vara med och påverka sin egen framtid.

Plan International Sverige startade sin verksamhet 1997 som en självständig del av Plan International. Vi bedriver insamling i Sverige för att kunna finansiera, stödja och vidareutveckla Plans arbete för barn runt om i världen. Vårt kontor finns i Stockholm. Besök Plan International Sveriges hemsida www.plansverige.org.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvar

  • Årsplanering för ledningsgrupp och styrelse, förberedelse och planering av möten, ärendehantering samt dokumentation och uppföljning.
  • Arrangera och planera Generalsekreterarens och styrelsens deltagande i internationella möten.
  • Förbindelsen med relevanta svenska myndigheter och revisorer avseende formella dokument för stiftelsen och produktionsbolaget.
  • Koordinering av rapportering till FRIIs.
  • Administrationen av stiftelsens medlemskap i nätverk och intresseorganisationer.
  • Ansvar för Plans policy- och avtalsregister.
  • Planering av budget samt uppföljning och kostnadsbokningar för centrala kostnadsställen samt upphandlingar i förkommande fall.
  • Planera och förbereda interna seminarier, möten och andra evenemang.
  • Stödja Generalsekreterare med avdelningsövergripande planering, interna samarbetsprojekt nationellt och internationellt.

Din personliga profil
Vi söker dig som har erfarenhet av rollen som koordinator och som tidigare har arbetat med VD, ledningsgrupp och/eller styrelse. Vi ser att du har en administrativ utbildning där juridik och internkommunikation är meriterande. Som person är du strukturerad, noggrann och flexibel. Vi ser gärna att du tar egna initiativ och har en mycket god samarbets- och kommunikativ förmåga.

Anställningens omfattning.
Anställningsform: Tillsvidare, med provanställning tillämpas.
Omfattning: Heltid.
Placering: Hammarby Sjöstad.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mariann Eriksson, Generalsekreterare Plan International Sverige på mariann.eriksson@plansverige.org eller Helena Ölander på helena.olander@plansverige.org. Fackliga representanter är Annica Englund (Akademikerföreningen) samt Nidall Fayez (Unionen). Samtliga nås på 08-587 755 00.

Career Opportunities: Ledningskoordinator till Plan International Sverige (21122)

Observera att vi bara kan ta emot ansökningar som kommer via ansök-knappen.

Liknande jobb

Liknande jobb