Näringslivsstrateg till Haninge Kommun

Rekryterare
Plats
Haninge (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 21 juni 2017
Stängs
den 18 augusti 2017
Ref:
25033
Kontakta
Ellen Engström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Näringslivsstrateg rekryteras till Haninge Kommun

Haninge är inte bara skärgård. Här – 20 minuter från huvudstaden – växer Haninge med bostäder i centrum, ny stadsdel, handel och ny företagspark tillsammans med dynamiskt företagande och högskoleforskning. Vi arbetar inte i eget intresse eller för att gå med vinst - vi arbetar för människan. Välkommen till en spännande vardag där vi tar Haninge in i framtiden.

Placering: Haninge

Bransch: Kontor, Administration, Management, Ekonomi, Finans, Försäkring

Antal tjänster: 1

Ditt uppdrag
Som näringslivsstrateg ansvarar du för framtagande av analyser, utredningar och planerings- och beslutsunderlag, framtagande av handlingsplaner och uppföljningar inom avdelningens verksamhetsområde med särskild tonvikt på näringslivsområdet. I rollen ingår också strategiskt arbete med kompetensförsörjnings- och arbetsmarknadsfrågor. En viktig uppgift är därför att utveckla goda relationer med universitet och högskolor. Inom ditt ansvarsområde ligger också att driva och leda utvecklingsprocesser och initiera insatser inom näringslivsområdet. Du kommer att delta i arbetsgrupper för näringslivsutveckling både på lokal och på regional nivå. Exempel på kommande uppdrag är att implementera en näringslivsstrategi samt att bistå i arbetet med utveckling av den regionala stadskärnan.

Din kompetens och person
Du bör ha en akademisk examen med ekonomisk eller annan samhällsvetenskaplig inriktning och goda kunskaper om näringslivets förutsättningar och villkor. Du har stor erfarenhet av strategiskt arbete och är van att självständigt forma projekt utifrån behov. Du är erfaren skribent och van att hantera och analysera data samt att göra rapporter och presentera dem både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska. Du har några års erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation.

Vi söker dig som är pedagogisk och kan lägga fram budskap på ett sätt som skapar engagemang hos andra. Som person är du strategisk, kommunikativ, strukturerad och lösningsfokuserad. Du är mål- och resultatinriktad, systematisk och uthållig och du gillar att nå effekt i samarbetet med andra. Du är en trygg och stabil person som har lätt att skapa kontakter.

Vi erbjuder
Näringslivsarbetet i Haninge har höga ambitioner och inriktas på att säkerställa ett gott företagsklimat, god beredskap för nya etableringar och ett nära samarbete med såväl interna som externa intressenter. Haninge har ett expansivt näringsliv och efterfrågan på företagsmark är stor, vilket kommunen arbetar för att möta med aktivt arbete för en god planberedskap. Som Näringslivsstrateg hos oss får du ett utvecklande och utmanande arbete med stora påverkansmöjligheter och stort eget ansvar inom en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholmsregionen!

Verksamhet
Kommunens näringslivsarbete organiseras inom kommunstyrelseförvaltningens avdelning för samhällsutveckling. Näringslivsarbetet samordnas av en stab bestående av 5 personer som arbetar direkt under näringslivs- och utvecklingsdirektören som också är avdelningschef. En viktig del i det näringslivsstrategiska arbetet är samarbete med andra kommunala förvaltningar som stadsbyggnad, utbildning, kultur och fritid, med flera.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar Haninge kommun med Experis. Urvalsarbete kommer att inledas i augusti. Vid frågor om tjänst eller process är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ellen Engström, eengst@se.experis.com, Fackliga företrädare nås genom växeln i Haninge kommun, 08-606 70 00

Liknande jobb

Liknande jobb