Högskoledirektör till Försvarshögskolan

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 21 juni 2017
Stängs
den 15 augusti 2017
Ref:
dnr HF/HR 63/2017
Kontakta
Ann Peyron Östlund
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Försvarshögskolan söker Högskoledirektör

Försvarshögskolan befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede. Inriktningen är att Försvarshögskolan ska erhålla examenstillstånd för ett forskarutbildningsområde. Ett annat utvecklingsområde är framtidens officersutbildning som innebär en satsning på fler officersstuderande och en ny utformning av de högre militära utbildningarna vid Försvarshögskolan. Högskoledirektören är organisationsenhetschef för en av de fyra organisationsenheterna, Högskoleförvaltningen. Högskoleförvaltningen ger stöd till ledningen och övriga organisationsenheter. Högskoleförvaltningen består av åtta avdelningar, ekonomiavdelningen, HR-avdelningen, planeringskansliet, kommunikationsavdelningen, forsknings- utbildnings- och studentavdelningen, högskolesekretariatet, högskolebiblioteket och avdelningen för verksamhetsstöd. Inom Högskoleförvaltningen arbetar ca 80 personer.

Arbetsuppgifter
Högskoledirektören har ett övergripande ansvar för hela högskolans administrativa arbete och myndighetsutövning. Du är chef för högskoleförvaltningen, rapporterar till rektor och ingår i dennes ledningsgrupp.

Som chef för högskoleförvaltningen ansvarar du för högskolans verksamhetsstyrning och budgetarbete. Det ingår också ett övergripande ansvar för myndighetsdialogerna och återrapportering till Regeringskansliet. 

Vem är du?
Vi vill att du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande utbildning. Vi vill också att du har chefserfarenhet på myndighetsledningsnivå från universitets-/högskoleområdet, försvarssektorn eller annan statlig myndighet. Som person har du hög arbetskapacitet och god samarbetsförmåga. Du är flexibel, strukturerad, handlingskraftig och stresstålig. Du ska ha förmåga att skapa förtroende i en högskolemiljö med både akademiker och officerare. Du är van vid och trivs med att ha en tydlig ledarroll. Det är meriterande om du har vana av att leda utvecklings- och förändringsarbete.

Anställningen är tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Försvarshögskolan tillämpar 6 månaders provanställning.

Försvarshögskolan eftersträvar jämställdhet och mångfald inom samtliga yrkesgrupper. Vi välkomnar sökande med olika etniska och kulturella bakgrunder. För oss är det självklart med ett inkluderande arbetsklimat och att våra medarbetare kan kombinera arbete med ett aktivt föräldraskap.

En förutsättning för anställning är svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning.

I den här rekryteringen samarbetar vi med SOURCE. Ansökan skickas till registrator@fhs.se senast 2017-08-15 eller till Försvarshögskolan, Registrator, Box 27805, 115 93 Stockholm och ska innehålla ett personligt brev inklusive CV. 
Märk Din ansökan dnr HF/HR 63/2017. 

Ytterligare upplysningar om anställningen lämnas av 
Ann Peyron Östlund, Source Executive Search, 070-878 42 26, Bianca Gideback, Source Executive Search 070-811 03 64, och Åsa Anthony, HR-chef Försvarshögskolan, 08-553 42 539.

Fackliga företrädare är Ronnie Hjorth (SACO), Anders Oltorp (OFR/O) och Malin Bäckström (OFR/S). Tfn FHS växel: 08-553 42 500.

Liknande jobb

Liknande jobb