Affärsutvecklare till HSB Bostad

Rekryterare
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 27 juni 2017
Stängs
den 31 augusti 2017
Ref:
3490626130
Kontakta
Leif Lindqvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Privat sektor

HSB Bostad AB är ett byggbolag som ägs av 4 regionala HSB föreningar och har till uppgift att producera bostäder i Stockholms län. Vår vision är att skapa framtidens bästa boende i samverkan med våra ägare. Bolaget har en markportfölj innehållande byggrätter för cirka 5000 nya bostäder inom de närmaste åren. Bolaget utvecklar och producerar idag ca 700 bostäder om året och omsätter 2 miljarder kronor. HSB Bostad har ca 100 anställda och arbetar med hela nyproduktionsprocessen från markförvärv, projektutveckling, produktion och försäljning till eftermarknad. Vi sitter i nyrenoverade lokaler centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm.

HSB Bostad startar flera spännande projekt och befinner sig i tillväxt. Vi söker därför nu en affärsinriktad och driven Affärsutvecklare som kommer att få ansvar för bolagets mark- och projektanskaffning i Stockholm.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter 

  • Bearbeta och utveckla kontakter i marknaden med fastighetsägare, kommuner, byggherrar och rådgivare. 
  • Ansvara för att driva projektarbete och på ett optimalt sätt utreda och ta fram alla tekniska och ekonomiska underlag inför affärsbedömning av projektet. 
  • Ansvara för att leverera den affärsmässiga bedömningen av projektets bärkraft, sammanställa anbudshandlingar för markanvisningar och privata förvärv samt budgetansvar fram till förvärv. 
  • Ansvara för att projektstyrningen sker enligt bolagets verksamhetsplan, investeringspolicy och markanskaffningsstrategi vilket innebär stor påverkan över vilka förvärv som ska genomföras. 
  • Ansvara för att projekt samordnas inom ramen för bolagets kvalitets-och miljöledningssystem vilket bland annat innebär ansvar för hela due diligence processen. 


Inom verksamhetsområde Fastighet och Transaktion ingår förutom affärsutvecklare, även analytiker och lantmätare. Du rapporterar till chefen för VO Fastighet och Transaktion.

Kvalifikationer
För att passa i den här rollen är relevant högskoleutbildning ett krav, såsom civilingenjör med inriktning mot bygg- och fastighetsekonomi eller motsvarande. Du bör ha minst 5 års erfarenhet inom bygg- eller fastighetsbranschen med ett upparbetat kontaktnät i marknaden. Har du erfarenhet av entreprenadverksamhet och goda kunskaper i entreprenad- och bostadsrättsjuridik är det en extra merit. I denna roll måste du vara duktig på att uttrycka dig i både tal och skrift. 

För att du ska lyckas i den här rollen krävs att du har en ekonomisk medvetenhet och förstår samt tillämpar affärsmässiga principer. Du är resultatinriktad och drivs av att genomföra och avsluta projekt. Som person har du mycket lätt för att skapa nya kontakter och trivs i mötet med andra människor. Du är också bra på att samarbeta med andra och har ett vinnande sätt!

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med utrymme för engagemang i ett välmående och växande företag med kunniga och trevliga kollegor. I HSB genomsyras all verksamhet från ett antal grundläggande värderingar. HSB Bostads medarbetare har gemensamt kommit fram till innebörden av HSBs kärnvärderingar ETHOS, dvs vad värdeorden Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan betyder för oss. ETHOS vägleder oss i vårt förhållningssätt till våra kollegor, kunder och samarbetspartners. 

Kontakt och ansökan 
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Leif Lindqvist, chef VO Fastighet och Transaktion på telefon 010-442 02 90. Du söker tjänsten genom att registrera din CV och personligt brev i vårt rekryteringsverktyg Webcruiter via vår hemsida, www.hsb.se. Urval sker löpande och sista ansökningsdag är den 31 augusti 2017. 

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb