Projektchefer till HSB Bostad

Rekryterare
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 27 juni 2017
Stängs
den 31 augusti 2017
Kontakta
Johanna Berg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Privat sektor

HSB Bostad söker Projektchefer 

HSB Bostad AB är ett byggbolag som ägs av 4 regionala HSB föreningar och har till uppgift att producera bostäder i Stockholms län. Vår vision är att skapa framtidens bästa boende i samverkan med våra ägare. Bolaget har en markportfölj innehållande byggrätter för cirka 5000 nya bostäder inom de närmaste åren. Bolaget utvecklar och producerar idag ca 700 bostäder om året och omsätter 2 miljarder kronor. HSB Bostad har ca 100 anställda och arbetar med hela nyproduktionsprocessen från markförvärv, projektutveckling, produktion och försäljning till eftermarknad. Vi sitter i nyrenoverade lokaler centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm.

HSB Bostad rustar organisationen för en expansion från 700 till ca 1000 byggstartade bostäder per år. Vi behöver därför fler engagerade medarbetare. På vårt affärsområde Affärsutveckling söker vi en till två Projektchefer för projektutveckling av nya bostäder.

Arbetsuppgifter
Projektchefen ansvarar för hela nybyggnadsprocessens genomförande från utformning av projektet under förstudie och detaljplaneskede till överlämnande av färdigt projekt till bostadsrättsföreningen. Som Projektchef ansvarar du även för att bevaka och initiera kommunala markanvisningar i samråd med affärsområdets affärsutvecklare.

Projektchefen driver projektet inom givna ramar och har övergripande ansvar för projektets ekonomi och lönsamhet, tider, innehåll och utformning. Under genomförandeskedet tar produktionsorganisationen fullt ansvar för byggnationen. Som Projektchef leder du det team som bildas för varje bostadsprojekt. Projektchefen rapporterar till chefen för projektutveckling och i gruppen ingår även tio andra projektchefer. Arbetet innebär många interna kontakter och externa kontakter med myndigheter, konsulter, ägare och brf styrelser.

Kvalifikationer
För att vara framgångsrik i rollen som projektchef är det viktigt att ha en god förmåga att leda och motivera sin projektorganisation för att effektivt kunna nå uppsatta mål. Du arbetar strukturerat, är noggrann och har lätt för att samarbeta. Du är affärsmässig samt kostnads- och kvalitetsmedveten. 

Du har civilingenjörsutbildning med inriktning samhällsbyggnad eller liknade relevant utbildning/erfarenhet. Vi ser gärna att du har minst 5-7 års erfarenhet av projektledning inom bygg- och fastighetsbranschen. Vidare har du erfarenhet av projektutveckling av bostäder i tidiga skeden. Meriterande är erfarenhet av detaljplanearbete, entreprenadverksamhet och projekteringsledning. Förhandlingsvana är ett krav och kunskap i entreprenadjuridik en merit. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med utrymme för engagemang i ett välmående växande företag med trevliga och kunniga kollegor. I HSB genomsyras all verksamhet från ett antal grundläggande värderingar. HSB Bostads medarbetare har gemensamt kommit fram till innebörden av HSBs kärnvärderingar ETHOS, dvs vad värdeorden Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan betyder för oss. ETHOS vägleder oss i vårt förhållningssätt till våra kollegor, kunder och samarbetspartners. 

Kontakt 
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Johanna Berg, Chef VO Projektutveckling på telefon 010-442 02 20.

Ansökan 
Du söker tjänsten genom att registrera din CV och personligt brev i vårt rekryteringsverktyg Webcruiter via vår hemsida, www.hsb.se. Urval sker löpande och sista ansökningsdag är den 31 augusti 2017. 

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb