Verksamhetschef för IFO till Gnesta kommun

Rekryterare
Plats
Gnesta (Kommun), Södermanland
Annonserat
den 27 juni 2017
Stängs
den 13 augusti 2017
Kontakta
Morgan Sehlberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Verksamhetschef Individ och familjeomsorg (IFO)

Arbetsgivare: Gnesta kommun
Uppdragstyp: Rekrytering
Område: Vård/omsorg
Ort: Gnesta
Platser: 1
Sista ansökningsdag: 2017-08-13

Företagspresentation
Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta Flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa. Gnesta ligger i Sörmland ca 7 mil från Stockholm och växer mer än någonsin. Vi är snart 11 000 invånare och 800 medarbetare som arbetar engagerat med att ge våra medborgare och besökare bästa möjliga service och kvalitet.

Du är varmt välkommen att bli en av oss! 

Vi söker nu en Verksamhetschef för individ och familjeomsorgen som ingår som en del i Vuxen och omsorgsförvaltningen. Verksamhetschefen för IFO är underställd förvaltningschef och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Inom IFO finns vuxenenheten, ekonomiskt bistånd, missbruk, familjerätt, barn- och ungdomsenheten, familjeenheten inklusive öppenvård, ungdomsboende för ensamkommande barn och ungdomar.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för ledning och utveckling med verksamhet-, personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar inom ditt område I ditt uppdrag ingår att bevaka omvärlds- och utvecklingsfrågor. Du ska leda, planera, utveckla samt följa upp verksamheten från ett strategiskt utgångsläge samt leda och styra verksamheten rättssäkert, kostnadseffektivt med god kvalitet.

Arbetet ska bedrivas utifrån de lagar, riktlinjer och förordningar som styr verksamheten. I situationer som berör barn ska principen om barnets bästa vara vägledande.

Genom ett aktivt arbete med tydliga mål och resultat skapar du en gemensam vision för gruppen. I rollen ingår att samverka både internt, externt samt fackligt. Du är föredragande på nämnd och socialutskott. I din roll i förvaltningsledningen bidrar du aktivt samt tar ett helhetsansvar för kommunens och förvaltningens totala verksamhet. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har adekvat högskoleutbildning och gärna även en ledarutbildning. Du har gedigen chefserfarenhet från liknande verksamhet med myndighetsutövning, meriterande är erfarenhet av att leda andra chefer. Det är viktigt att du har god kunskap om den lagstiftning som styr verksamheterna och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en kommun eller annan politiskt styrd organisation. 

Du är målinriktad med vilja att utveckla både medarbetare och verksamhet och en person som tydligt kan kommunicera mål och strategier. 
Som person är du säker och professionell i din framtoning samt har en god självkännedom. Du är tydlig, initiativrik, lyhörd, drivande och har uthållighet i att utveckla en verksamhet.

Tjänsten kräver att du har lätt att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska då du i många sammanhang kommer att representera verksamheten internt och externt.

En välutvecklad social kompetens är en förutsättning för detta arbete som präglas av ständig interaktion med medborgare, kollegor och uppdragsgivare.

Du ska tillsammans med dina medarbetare arbeta fram en långsiktig inriktning för verksamheten som stödjer den enskildes förmåga att utvecklas i sin självständighet. Körkort och mycket god datavana är ett krav

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

Vi erbjuder
En väl fungerande kommun och förvaltning som vill och kan utvecklas. Vi har bra arbetsvillkor och det finns förutsättningar att arbeta planerat och strukturerat. Det är en god sammanhållning på enheten som är engagerade i att utveckla verksamheten. Du har möjlighet till flextid, friskvårdsbidrag och vi erbjuder sommartid. Vi har ett bra och nära samarbete med politiken.

Ansökan
Gnesta Kommun samarbetar med Unik Resurs i denna rekrytering. Ansvarig rekryterare är Morgan Sehlberg, 070 410 63 93. Sista ansökningsdag är den 13 augusti. Intervjuer sker efter ansökningstiden. Klicka på ansök-knappen och gör din ansökan via www.unikresurs.se. Bifoga där ett cv och kortare brev.

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!

Liknande jobb

Liknande jobb