Analytisk kemist (senior) till Rättsmedicinalverket

Plats
Linköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 28 juni 2017
Stängs
den 13 augusti 2017
Ref:
X17-90485
Kontakta
Fredrik Kugelberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Analytisk kemist (senior) på avdelningen för rättsgenetik och rättskem

Ref: X17-90485

Avdelningen för rättsgenetik och rättskemi har hela landet som sitt upptagningsområde. På uppdrag av polis och domstol har avdelningen till uppgift att göra rättskemiska analyser i blod och urin samt att göra rättsgenetiska faderskapsundersökningar. Inom Avdelningen för rättsgenetik och rättskemi finns tre enheter: rättsgenetiska laboratorieenheten, rättskemiska laboratorieenheten och samordningsenheten för rättsgenetik och rättskemi.

Vi söker en senior analytisk kemist till det rättskemiska verksamhetsområdet i Linköping

Rättsmedicinalverket (RMV) är en viktig aktör i rättskedjan och bidrar till ett rättssäkert samhälle. Vi finns på flera platser i landet och har ca 470 kunniga och engagerade medarbetare, vars opartiska bedömningar på vetenskaplig grund hjälper rättsväsendet med undersökningar och bedömningar.

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en professionell miljö med hög kvalitet och möjligheter att utvecklas. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvård, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Inom RMV finns en gemensam avdelning för rättsgenetik och rättskemi med nationellt uppdrag. Här arbetar totalt ca 125 personer fördelat på tre enheter. Inom det rättskemiska verksamhetsområdet är huvuduppgiften att analysera förekomst av kemiska substanser som alkoholer, narkotika, läkemedel och gifter i biologiskt material. Uppdragsgivare är framför allt landets rättsmedicinska avdelningar, Polismyndigheten och Kriminalvården. Avdelningen är ett av Swedac ackrediterat laboratorium.

Ditt uppdrag

Bland arbetsuppgifterna som senior analytisk kemist ingår att:

 • initiera och leda teknik- och metodutveckling samt forsknings- och utvecklingsprojekt inom det rättskemiska verksamhetsområdet
 • verka för en ökad forsknings- och utvecklingssamverkan mellan avdelningens verksamhetsområden
 • medverka i utbildning av avdelningens personal
 • bedriva omvärldsbevakning med särskilt fokus på kemisk analysteknik
 • initiera och upprätthålla kontakter med andra laboratorier som bedriver liknande verksamhet nationellt och internationellt

Kvalifikationer

 • Akademisk grundutbildning som kemist/analytisk kemist, högskoleingenjör/civilingenjör eller motsvarande
 • Forskarutbildning inom ett för verksamheten relevant ämnesområde
 • Erfarenhet av undervisning och handledning
 • Erfarenhet av metodutveckling inom GC-MS, LS-MSMS och/eller LC-TOFMS

Meriter

 • Erfarenhet av arbete i en ackrediterad verksamhet
 • Erfarenhet av att utbilda på akademisk nivå

Dina färdigheter/förmågor och egenskaper
För att du ska trivas i anställningen krävs ett pragmatiskt och prestigelöst förhållningssätt kombinerat med ett högt kvalitetsmedvetande. Du ska känna dig bekväm med att arbeta tillsammans med olika yrkeskategorier i en komplex organisation samt ha en god kommunikativ förmåga.

Det är också viktigt att du kan organisera och strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt samt att du har en god analytisk förmåga och kan arbeta bra med komplexa frågor. Därtill ser vi att du är en initiativtagande och driven person som är duktig på att skapa kontakter och har intresse och vilja att arbeta serviceinriktat.

Anställning
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med en inledande provanställning om 6 månader. RMV tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker efter överenskommelse.

Kontaktuppgifter
För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Fredrik Kugelberg, telefon 070-551 50 12 eller avdelningschef Ewa Grodzinsky, telefon 070-620 54 46. Facklig företrädare för Saco är Alma Sabanovic, för ST/OFR Seva Budak och för Seco Daniel Vukmirovic, växeltelefon 010-483 41 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan och ett kort personligt brev och ett CV (inga intyg), märkt med diarienummer X17-90485 senast 2017-08-13. Ansökan göra via vårt rekryteringsverktyg Reachmee.
Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.