Lärarutvecklare i programteamet till Teach for Sweden

Rekryterare
Plats
Malmö (Kommun), Skåne
Annonserat
den 15 juli 2017
Stängs
den 15 augusti 2017
Kontakta
Magnus Hirschfeldt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Teach for Sweden rekryterar lärarutvecklare till ledarskapsprogrammet

Vill Du arbeta som lärarutvecklare i en expansiv och modig organisation som verkar både nationellt och internationellt? Teach for Sweden – befinner sig i en spännande och expansiv fas. Vi letar efter en lagspelare med growth mindset och som genom samverkan vill utveckla ledarskapsprogrammet och bidra till att Teach for Sweden når 50 000 elever.

Teach for Sweden - utbildar ledare i ett 2-årigt program där ledaren arbetar som ordinarie lärare samtidigt som ledaren läser in en kompletterande pedagogisk utbildning och ett ledarskapsprogram. Teach for Sweden arbetar med att åstadkomma förändringar i de klassrum med störst behov, men verkar även på nationell nivå genom att belysa vikten av ett utbildningssystem där alla barn får möjlighet att nå målen. I Teach for Sweden är samverkan och ledarskap en bärande idé.

I din roll kommer du tillsammans med kollegor i programteamet att utbilda och coacha ledarna utifrån Teach for Swedens ledarskapsprogram. Tjänsten omfattar bland annat sommarinstitut, coachning via klassrumsbesök och distans, att leda utbildningar samt utveckling av ledaskapsprogrammet.

Teach for Sweden expanderar i södra Sverige och därför är vi i första hand intresserad av placeringsort syd (Malmö-regionen). Då Teach for Sweden expanderar även i andra regioner uppmuntrar vi dig som är bosatt i Göteborg eller i Stockholm att också sända in en ansökan.

Vi söker Dig som uppskattar att arbeta med utveckling i snabbt föränderliga miljöer. Du trivs i utmanande situationer och att letar ständigt efter framkomliga vägar. Du är skicklig på att samarbeta och tar tillvara på olikheter. Du är resultatorienterad och en görare. Du har en akademisk examen, helst är du legitimerad lärare. Det är meriterande om du har arbetat med att utveckla ledare och / eller lärare. Tjänsten omfattar resor i samband med besök av ledare i programmet och till TFS-kontoret i Stockholm.

Som anställd i Teach for Sweden får Du en unik möjlighet att vara med och bryta ny mark. Teach for Sweden når idag drygt 7000 elever och tillsammans med Dig vill vi lyckas nå 50 000 elever.

Teach for Sweden är medlem i nätverket Teach For All där ett 40-tal andra länder ingår. I rollen som lärarutvecklare kommer Du att få möjlighet att resa både nationellt och internationellt. I det internationella nätverket får du en inblick i framgångsrika utbildningssystem. Tidigare studiebesök har genomförts i bland annat Kina, Nya Zeeland, Mexiko, Polen, Estland och i USA.

Mer information om Teach for Sweden och Teach For All finns på www.teachforsweden.se och www.teachforall.org. Vi arbetar med löpande tillsättning och Du uppmuntras därför att söka omgående, men inte senare än 20 augusti. Tveka inte att ta kontakt med programchef Magnus Hirschfeldt om du har frågor. Vi fram emot Din ansökan. Ansökan ska innehålla ett personligt brev omfattande maximalt en A4- sida samt CV och referenser.

Magnus Hirschfeldt magnus.hirschfeldt@teachforsweden.se, 072 36 10 467