Utvecklingsdirektör till Kronofogden

Rekryterare
Plats
Sundbyberg (Kommun), Stockholm (SE)
Annonserat
den 30 juni 2017
Stängs
den 30 juli 2017
Ref:
13498-840 13410-17
Kontakta
Christina Gellerbrant Hagberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Utvecklingsdirektör som vill bygga upp en ny utvecklingsavdelning

Ref: 13498-840 13410-17

till vårt huvudkontor i Sundbyberg

Vi ser möjligheter, gör du?
Vi bidrar till ett väl fungerande samhälle genom att skapa balans mellan den som inte fått betalt och den som ska betala. Vi vill bidra till att människor hittar lösningar och förändrar sin situation, men framför allt vill vi motverka att människor hamnar i en svår skuldsättning. I vårt arbete är det viktigt att se möjligheter och med kundens fokus ständigt förbättra vår verksamhet.

Kronofogden arbetar fokuserat med att förbättra sin förmåga till innovation och digitalisering. Enomfattande översyn av hur myndigheten ska arbeta med verksamhetsutveckling har gjorts. En ny utvecklingsavdelning skapas nu för att Kronofogden ska kunna öka sin nuvarande utvecklingstakt och fullgöra det som myndigheten åtagit sig i sina strategier.

För att leda myndighetens utveckling och förvaltning söker vi nu en utvecklingsdirektör.

Ditt nya jobb
Som utvecklingsdirektör har du ett övergripande och omfattande ansvar för myndighetens utveckling. Det innebär ansvar för utveckling, förvaltning, analys och uppföljning av processer, principer, modeller och riktlinjer för hela utvecklingsområdet. Ytterligare ett viktigt ansvarsområde är att hålla samman och samordna all utveckling av kärnverksamheten (utom det förbättringsarbete som respektive avdelning ansvar för) från verksamhetsanalys till genomförande och effektuppföljning.

Inledningsvis kommer ditt fokus vara att bygga upp utvecklingsavdelningen och ta fram övergripande förslag på processer, arbetssätt och roller för förvaltning och verksamhetsutveckling.

Gemensamt för dina ansvarsområden är att leda utvecklingsavdelningens arbete så att Kronofogden utvecklar sin förmåga att driva förändringar i ett högre tempo. Förutom utveckling av processer handlar det också om att ansvara för att utveckling av kompetens och organisation blir något ständigt pågående i hela organisationen.

Ditt personal- och arbetsmiljöansvar omfattar cirka 40 medarbetare samt ansvar för avdelningens budget och resultat. Du ingår i myndighetens ledningsgrupp och rapporterar till Rikskronofogden.

Har du den bakgrund och de egenskaper vi söker?

Du har:

  • akademisk examen

  • minst fem års arbete med att ändra processer, arbetssätt, roller och organisation

  • erfarenhet av strategiskt verksamhetsutvecklingsarbete (minst tre år de senaste fem åren)

  • minst tre års chefserfarenhet med personal- och budgetansvar

  • minst tre års erfarenhet av Lean och ständiga förbättringar

  • haft en chefsposition vid större strategiska organisationsförändringar och omställning.

Det är meriterande med minst tre års arbete från ledningsgruppsarbete i större organisation (minst 1000 anställda). Meriterande med erfarenhet från arbete i offentlig verksamhet.

Dina egenskaper
Vår verksamhet är under stark utveckling och därför söker vi dig som har förmågan att leda i förändring och genom ständiga förbättringar skapa resultat och effekt. Du är trygg i ditt ledarskap och har en god förmåga att sätta helheten främst för att med handlingskraft och ansvarsfullt omdöme utveckla en omfattande verksamhet

Som person har du en personlig mognad och god förmåga att skapa förutsättningar för dina medarbetare att ta ansvar för att utföra och förbättra sitt arbete. Du leder genom att skapa engagemang och delaktighet, är strategisk, strukturerad och har en god analytisk förmåga. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga samt en förmåga till överblick och samordning av ett diversifierat ansvarsområde. Du förstår vikten av ordning och reda, god service och ett gott bemötande och du leder genom mod, prestigelöshet och tydlighet. Vidare är du som person uthållig, lugn och stabil samt arbetar effektivt även under press.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Information
Anställningen är tillsvidare, men chefsförordnandet är tidsbegränsat på fem år.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass och därför måste du vara svensk medborgare.

Urvalstester kommer att användas.

Resor förekommer i tjänsten.

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Inom detta väljer vi vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller -försäljare.

Kontaktpersoner
Christina Gellerbrant Hagberg
Rikskronofogde
010-579 26 11

Lena Karjel
HR-partner
010-5792184
lena.karjel@kronofogden.se

Clarence Eliasson
facklig kontaktperson Saco
010-578 38 29

Arne Lundgren
facklig kontaktperson ST
010-577 59 03

Du ansöker senast 2017-07-30 genom att klicka på knappen nedan.

Liknande jobb

Liknande jobb