Enhetschef till Finansdepartementet

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 30 juni 2017
Stängs
den 17 augusti 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

47_Foto Pontus Johansson_webb_2376_682x292.jpg

Enhetschef - led arbetet med lagstiftning inom mervärdesskatt och punktskatter

Stockholm

- enheten för mervärdesskatt och punktskatter, Skatte- och tullavdelningen, Finansdepartementet

Är du en högt kvalificerad jurist med mycket goda vitsord? Är du en engagerad ledare och verksamhetsföreträdare? Vill du medverka i uppdraget att hjälpa regeringen att förverkliga sin politik? Som chef på Finansdepartementet får du en variationsrik roll i händelsernas centrum.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag. 
Som chef för enheten för mervärdesskatt och punktskatter vid skatte- och tullavdelningen erbjuder vi dig att axla de tre roller som chefskapet i Regeringskansliet bjuder. Du får möjlighet att leda medarbetare, agera verksamhetsföreträdare och verka som arbetsgivarföreträdare med målet att fortsätta utveckla myndighetens förmåga att vara ett effektivt och kompetent instrument för regeringen i dess uppdrag att styra riket och förverkliga sin politik.

Ditt uppdrag som enhetschef innebär att leda och fördela arbetet samt ansvara för enhetens verksamhet. Enheten ansvarar för mervärdesskatt och olika punktskatter, som energiskatt och andra miljörelaterade skatter, trafikbeskattning och skatt på alkohol och tobak. Frågor med EU-rättslig anknytning, t.ex. statsstödsregler, har central betydelse för verksamheten. På enheten arbetar drygt 20 kvalificerade medarbetare där merparten är jurister.

Du kommer att vara personalansvarig för enhetens medarbetare som du leder, motiverar, inspirerar och utvecklar i det dagliga arbetet. Du utvecklar verksamheten mot uppställda mål och ansvarar för att organisera och planera arbetet på enheten. Till din hjälp med att leda enheten har du tre biträdande enhetschefer. Som enhetschef företräder du också verksamheten i många olika sammanhang, såväl internt som externt och det är viktigt att du vid alla tillfällen agerar som en god företrädare för myndigheten.

Skatte- och tullavdelningen består av fyra enheter, varav tre juristenheter och en skatteekonomisk enhet. Som enhetschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp.

Du kan läsa mer om vår verksamhet på www.regeringen.se

Din bakgrund 
Du är en högt kvalificerad jurist med mycket goda vitsord. Vi förutsätter att du har erfarenhet från kvalificerat lagstiftningsarbete i Regeringskansliet och det är meriterande om du har erfarenhet från skatte- och tullavdelningen. Det är även meriterande om du har erfarenhet från domstol. För att klara av rollen som enhetschef krävs det att du har ingående kunskaper om och erfarenhet av skatteområdet, därutöver är det en fördel om du är insatt i och har erfarenhet från ett eller flera av enhetens sakområden. Det är meriterande om du har någon typ av ledarerfarenhet, exempelvis som projektledare eller att du har haft andra samordnande uppgifter. Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Dina egenskaper 
I rollen som chef förväntar vi oss att du har god kommunikations- och samarbetsförmåga samt förmåga att se helheten och att du kan leda och styra verksamheten strategiskt och utvecklingsinriktat. Du har även god analytisk förmåga och god förmåga att organisera, planera, sätta mål, tidsramar och kontinuerligt göra uppföljningar samtidigt som du kan engagera och motivera dina medarbetare. Arbetet ställer även höga krav på att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Sammantaget skapar detta goda förutsättningar att lyckas med enhetens uppdrag.

Övrigt 
Tjänsten är en tillsvidareanställning med ett tidsbegränsat förordnande som enhetschef. En säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Är du intresserad? 
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Linda Haggren som är avdelningschef via Regeringskansliets växel 08-405 10 00. Du är också välkommen att kontakta personalspecialist Caroline Lövqvist på telefon 08-405 51 38. Fackliga kontaktpersoner är Peter Österberg för SACO och Lotta Nordqvist för ST. Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 17 augusti 2017

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 500 personer, varav 600 utomlands. Finansdepartementet, som är ett av tio departement, ansvarar för finanspolitiken och frågor som rör finansmarknad, internationellt ekonomiskt samarbete, förvaltningspolitik, län, kommuner och landsting, prognoser och nyckeltal, skatter, spelfrågor samt statens budget.

Liknande jobb

Liknande jobb