VD till Vadstena Turism och Näringsliv

Plats
Vadstena (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 3 juli 2017
Stängs
den 31 augusti 2017
Kontakta
Johanna Wieslander
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vadstena är en attraktiv kommun belägen på den vackra Östgötaslätten, med utsikt över Vättern. Här finns en unik historisk miljö med anor från medeltiden. Kommunen har cirka 7 500 invånare och erbjuder hög kvalitet på kommunal service, bra boende och fantastiska kultur- och naturupplevelser. Helt enkelt en plats man längtar till.

Vadstena Turism och Näringsliv AB är ett nybildat bolag i Vadstena kommun. Bolaget ska leda, driva och utveckla turism, besöksnäring och näringsliv inom Vadstena kommun. Bolaget ska öka kommunens attraktionskraft, särskilt när det gäller livsmiljö, bostadsort, platsen för arbete och rekreation. Särskilt fokus ska läggas på etablering och breddning av olika nätverk med näringslivet, både nationellt och regionalt samt lokalt.

Ett av de kommunövergripande målen är ”Växande Vadstena”, vilket ligger i linje med vårt nybildade bolag där en av de viktigaste frågorna är att skapa attraktivitet.

Här är uppdraget för dig som vill vara med och leda, driva och utveckla Vadstena kommuns turism- och näringslivsfrågor! Bolaget står i startgroparna med en spännande tillväxtfas framför sig. 

Om tjänsten
Det nya bolagets syfte är att driva och utveckla turism, besöksnäring och näringsliv inom kommunen samt att bidra till samordning och samverkan mellan olika aktörer. En viktig del i uppdraget är att vara en kugge i samhällsutvecklingen för att skapa en bra framtid för kommunen och de som lever och verkar där. Vi söker dig som vill leda företaget in i framtiden och bidra till kundnöjdhet genom att skapa nya och förvalta befintliga relationer med företag och näringsliv. 

I rollen som VD hos oss kommer du att ha det övergripande ansvaret för personal, verksamhet och budget samt driva den strategiska och operativa utvecklingen av bolaget.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir bland annat att:

  •        Leda och utveckla verksamheten
  •        Säkerställa hög relations-/kundnöjdhet
  •        Ha ekonomi-/budget- och personalansvar
  •        Extern och intern kommunikation
  •        Sträva efter hög ranking på den årliga företagsbarometern
  •        Samordna och samverka med olika aktörer
  •        Inspirera, motivera och utveckla medarbetare

Som VD har du ett nära samarbete med styrelsen till vilken du också rapporterar. Du ska arbeta med att öka attraktionskraften för Vadstena kommun, fokus är att bidra med att bredda kontaktnätet med näringslivet, både lokalt, regionalt och nationellt.

Vem är du?
Du har akademisk utbildning och ett antal års erfarenhet av ledande befattning i liknande verksamhet där du framgångsrikt drivit och utvecklat ditt ansvarsområde. Meriterande är erfarenhet av privat näringsliv men vi vill också att du ska ha förståelse för att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Vi söker dig som vill ta dig an ett ledarskap med fokus på samverkan och förändring och med förmåga att tillsammans med aktörer i näringslivet och det offentliga arbeta för gemensamma mål samt etablera och utveckla långsiktiga professionella affärsrelationer.

Som person är du drivande, kommunikativ, målfokuserad och bra på helhetstänkande. Du har förmåga att skapa engagemang, arbetsglädje och goda interna och externa relationer. Du behöver behärska svenska och engelska med lätthet i tal och skrift.

Du har ett affärsmässigt och entreprenöriellt tänkande samt ett strukturerat, tydligt och välorganiserat arbetssätt. Du tar ansvar för uppgiften och driver dina processer framåt. Du har vilja och förmåga att utveckla verksamheten tillsammans med styrelsen.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Vadstena Kommun med 360 Rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan på www.360rekrytering.se, urval sker löpande under processen och intervjuer kommer ske i augusti. Vid frågor är du välkommen att ringa rekryteringskonsulter Johanna Wieslander, 0708-16 77 07 eller Susanne Ömossa 072-565 80 75.

Vadstena kommun är en av kommunens största arbetsgivare med 600 medarbetare inom ett hundratal yrken. Vadstena kommuns målsättning som arbetsgivare är att vara en arbetsplats där människor trivs och erbjuds möjligheter att utveckla sin potential och där medarbetarnas vilja till personligt ansvarstagande stimuleras – här igenom väcks engagemanget för uppgiften vilket är en nyckelfaktor för att nå målen och få medborgare som är nöjda med kommunens verksamhet.

Läs mer om Vadstena på www.vaxandevadstena.se