HR-strateg till Uppsala universitet

Plats
Uppsala (Kommun)
Annonserat
den 7 juli 2017
Stängs
den 22 augusti 2017
Ref:
UFV-PA 2017/2687
Kontakta
Caroline Kock
Kategori
HR / Personal
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

HR-strateg lönebildning, förhandlings- och kollektivavtalsfrågor Uppsala universitet, HR-avdelningen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 40 000 studenter, 7 000 anställda och en omsättning på 6,5 miljarder kronor.

HR-avdelningen befinner sig i en spännande och intensiv utvecklingsfas och söker nu en HR-strateg som vill vara med oss och bidra på resan att skapa universitetets framtida HR-stöd. Vårt utvecklingsarbete innebär dels en tydligare organisering efter universitetets vetenskapsområden och dels utveckling av stöd och roller inom avdelningens tre huvudarbetsområden; kompetensförsörjning, arbetsgivarpolitik och villkor samt hälsosamt arbetsliv. HR-avdelningens uppdrag är att bidra till att göra Uppsala universitet till en attraktiv arbetsgivare, samt att leverera professionellt och konsultativt HR-stöd med utgångspunkt i verksamhetens behov och universitetets mål och strategier.

Under sommaren kommer vi att flytta till nya moderna lokaler i Segerstedthuset, där universitetets förvaltning kommer att sitta samlad.

Arbetsuppgifter:
Som HR-strateg med inriktning lönebildnings, förhandlings- och kollektivavtalsfrågor stödjer du HR-direktören samt driver egna förhandlingar. I rollen ingår att analysera centrala och lokala kollektivavtal och förslag till förändringar i kollektivavtalen så att arbetet följer uppsatta mål och riktlinjer. Vidare ingår omvärldsbevakning i arbetsuppgifterna.

Ditt uppdrag innebär bland annat att du

  • samordnar lönebildningsfrågor och vidareutvecklar arbetet med lönerevisioner
  • bistår HR-direktören i förhandlings-, villkors- och kollektivavtalsfrågor
  • förbereder, bereder och driver förhandlingsfrågor samt genomför förhandlingar
  • bistår HR-direktören i beredningen av frågor om lönebildning och tolkning av kollektivavtal
  • medverkar i interna utbildningar och utformar informations- och utbildningsmaterial

Du förväntas ha ett övergripande ansvar för att skapa kontinuitet i förhandlingar och enhetlighet i beredning och rutiner. Din roll är placerad på HR-avdelningens ledningsstöd och du rapporterar till HR-direktören.

Kvalifikationskrav:
Du har relevant akademisk examen, företrädesvis med inriktning mot juridik, arbetsrätt, personalområdet eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta med kollektivavtal, förhandlingar samt lönebildningsfrågor. Du har också flerårig erfarenhet av strategiskt HR-arbete i en liknande roll, gärna i en större verksamhet eller på koncernnivå. Du har väl vitsordat arbetsgivarorienterat synsätt. Du är van att arbeta självständigt med förhandlingar och har erfarenhet av att ge kvalificerat konsultativt stöd till chefer. Du har lätt att kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska. Du är en van användare av IT-stöd i arbetet och har mycket goda kunskaper i Microsoft Office. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Som person har du god analytisk förmåga, integritet, är strukturerad och driven. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter men ser också till helheten och trivs att samarbeta med andra. Du är kommunikativ, lösningsfokuserad och har ett helhetsperspektiv. Du har förmåga att pröva nytt, kritiskt granska och utveckla verksamheten och villkoren.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Erfarenhet av motsvarande arbete från statlig eller annan offentlig verksamhet är meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Så snart som möjligt eller efter överenskommelse. Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Caroline Kock, Mercuri urval, tel 0705 11 03 90, e-post mailto:caroline.kock@mercuriurval.com

Välkommen med din ansökan senast den 22 augusti 2017, UFV-PA 2017/2687.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast
Löneform: Fast Lön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Uppsala
Län: Uppsala län
Land: Sverige
Ref. nr. UFV-PA 2017/2687
Facklig företrädare: Ellena Papaioannou, Seko 018-471 3315
Per Sundman, Saco-rådet 018-471 1485
Suzanne Borén Andersson, TCO/ST 018-471 6251

Sista ansökningsdag: 2017-08-22

Länk till annons http://uu.mynetworkglobal.com/what:job/jobID:160741/

Liknande jobb

Liknande jobb