Chef för Uppsala Universitet Innovation

Plats
Uppsala (Kommun)
Annonserat
den 7 juli 2017
Stängs
den 18 september 2017
Ref:
UFV-PA 2017/2716
Kontakta
Katarina Bjelke
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Chef för Uppsala Universitet Innovation

Uppsala universitet, Uppsala universitet Innovation (UU Innovation)
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 40 000 studenter, 7 000 anställda och en omsättning på 6,5 miljarder kronor.

Uppsala universitet söker en chef till Uppsala universitets Innovation (UUI).

UU Innovation ger stöd till utveckling av innovationer som bidrar till universitetets uppdrag att skapa excellens och samhällsnytta. UU Innovation stödjer omvandlingen av forskningsresultat till nya tjänster, produkter, processer eller modeller, oavsett om det sker genom nya forskningsbaserade företag eller genom forskningssamarbeten med redan befintliga organisationer. Vi vänder oss till forskare, studenter och medarbetare vid universitetet. Vi är också en ingång för företag och andra organisationer utanför universitet som söker specifik akademisk kompetens och samarbeten.

UU Innovation är en stödenhet som ligger direkt under rektor och rapporterar till denna. Utöver att ge stöd till Uppsala Universitet har enheten i uppdrag att vara innovationskontorsstöd för Högskolan Dalarna och Högskolan i Gävle.

Uppdraget
Som chef för UU Innovation ansvarar du för en verksamhet med 30-talet medarbetare. Enheten är geografiskt placerad i Uppsala Science Park.

Du tar över en välfungerande organisation och ska utifrån formulerade mål och strategier för verksamheten fortsätta att utveckla stödet till forskare och studenter och samarbeten med företag och andra organisationer, regionalt men även nationellt och internationellt. Du ansvarar också för att vidareutveckla strategier som bidrar till utveckling av etablerade och nya kontaktytor inom och utom universitetet.

Chefen för UU Innovation ingår i olika interna och externa grupper och att är ett stöd för universitetsledningen i strategiska frågor som rör kommersialisering och universitetets samverkan med omgivande samhälle.

UU Innovation arbetar tillsammans med alla fakulteter inom universitetet vilket innebär nära samarbeten och många kontaktytor inom universitetets organisation. Ett nära samarbete sker även med Uppsala Universitet Holding AB och det regionala innovationsstödet, såsom Uppsala Innovation Centre (UIC) och Stiftelsen Uppsala Näringsliv Samhälle (STUNS).

Kvalifikationskrav

  • Relevant akademisk utbildning
  • Vitsordad chefs- och ledarerfarenhet på strategisk och operativ nivå
  • Erfarenhet från näringslivet, företagande och/eller entreprenörskap
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift

Meriterande

  • Egen forskningserfarenhet, gärna doktorsexamen
  • Erfarenhet av arbete med innovationsprocesser inom andra organisationer/företag eller från liknande roll inom annat lärosäte
  • Förtrogenhet med ett universitets kultur, organisation och myndighetsroll

Personlig profil
Du har god förmåga att besluta och prioritera. Du trivs med att samarbeta med andra och har god analytisk och pedagogisk förmåga. Du är prestigelös och kan inspirera till kreativa samtal som utvecklar verksamheten, medarbetarna och andra chefer i relation till ditt uppdrag, universitetets värdegrund och verksamhetens övergripande mål. Du har förmåga att skapa nätverk internt såväl som externt och vilja och förmåga att representera universitetet i olika sammanhang.

Du har god förmåga att formulera och anpassa ett budskap till olika målgrupper och kommunicera det i både tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och färdigheter samt din personliga mognad och integritet.

Upplysningar om befattningen lämnas av universitetsdirektör Katarina Bjelke (mailto:Katarina. Bjelke@uadm.uu.se), prorektor Anders Malmberg (mailto:Anders Malmberg@uu.se) och rekryteringskonsult Ann-Sofie Rosenberg, Accord Group Executive Search, 070-633 76 76.

Välkommen med dina ansökan senast 18 september 2017, UFV-PA 2017/2716.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid
Löneform: Fast Lön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Uppsala
Län: Uppsala län
Land: Sverige
Ref. nr. UFV-PA 2017/2716
Facklig företrädare: Suzanne Borén Andersson, TCO/ST 018-471 6251
Per Sundman, Saco-rådet 018-471 1485
Ellena Papaioannou, Seko 018-471 3315
Publicerat: 2017-07-05
Sista ansökningsdag: 2017-09-18

Liknande jobb

Liknande jobb