IF Metall söker kommunikationschef

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 juli 2017
Stängs
den 31 juli 2017
Ref:
47041
Kontakta
Eva Nilsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du en kommunikativ ledare med en stark integritet? Är du samhällsintresserad, delar arbetarrörelsen värderingar och vill vara med och bidra till ett solidariskt, jämlikt och demokratiskt samhälle? Då kan du vara den vi letar efter!

För rekrytering söker vi nu till IF Metall en kommunikationschef som kommer arbeta i en spännande miljö med stark värderingsgrund och engagerade medarbetare. Som kommunikationschef kommer du genom ditt ledarskap att vara en viktig del i utvecklingen av förbundets kommunikationsverksamhet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på IF Metalls förbundskontor i centrala Stockholm. Intervjuer i rekryteringsprocessen påbörjas 7 augusti, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter
I rollen som kommunikationschef kommer du att leda, samordna, planera och kvalitetsutveckla arbetet inom kommunikationsenhetens alla delar utifrån kongress- och förbundsstyrelsens beslut. Du kommer tillsammans med pressansvarig och utredningschef ansvara för att diskutera och planera det långsiktiga opinionsarbetet. Du kommer i rollen som kommunikationschef att ha personalansvar för 12 personer och du kommer att ansvara för budget-, verksamhetsplanering och uppföljning. I rollen kommer du även säkra att kommunikationsenhetens utveckling följer den digitala utvecklingen som sker på marknaden anpassat till IF Metalls uppdrag.

Utbildning / Erfarenhet
Vi tror att du som söker har en examen inom kommunikation eller motsvarande samt erfarenhet av kommunikationsverksamhet på strategisk nivå. Du har minst 3 års erfarenhet av formellt ledarskap och har en förmåga att skapa nätverk såväl intern som externt. IF Metall förutsätter att du som söker delar arbetarrörelsens värderingar och har du tidigare arbetat i en värderingsstyrd organisation är detta meriterande. Du har en god förståelse för digitala kanaler och din kommunikativa förmåga både i svenska och engelska är mycket god i såväl tal som i skrift. B-körkort är ett krav.

För att lyckas i rollen ser vi att du är en strukturerad ledare med en välutvecklad organisations- och prioriteringsförmåga. Dina ledaregenskaper är mycket goda och du har en förmåga att utveckla verksamhet och personal såväl i det dagliga arbetet som i ett långsiktigt perspektiv. Du är nyfiken och utvecklingsorienterad med ett stort samhällsintresse. I uppdraget är det viktigt att du även har förmågan att hantera konfidentiell information med hög integritet och gott omdöme.

Kontaktpersoner
Eva Nilsson
eva.nilsson@poolia.se08-555 65 312

Karin Strandh
karin.strandh@poolia.se08-555 54 014 

IF Metall
IF Metall organiserar anställda inom verkstads-, bil- och kemiindustrin, gruvor, läkemedelsföretag och tvätterier och har cirka 320 000 medlemmar på nästan 11 600 arbetsplatser runt om i Sverige. Omkring 21 procent av medlemmarna är kvinnor.

IF Metall har en feministisk syn och verkar för rättvisa, jämlikhet och jämställdhet. Det är en kunskapsintensiv organisation som strävar efter en god arbetsmiljö för alla och värdesätter olikheter i arbetsgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden. Vi erbjuder dig ett professionellt, meningsfullt och utvecklande arbete.

Gå till webbplats

Liknande jobb

Liknande jobb