IF Metall söker pressansvarig

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 juli 2017
Stängs
den 31 juli 2017
Ref:
46295
Kontakta
Eva Nilsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du en kommunikativ person med en stark integritet? Är du samhällsintresserad, delar arbetarrörelsen värderingar och vill vara med och bidra till ett solidariskt, jämlikt och demokratiskt samhälle? Då kan du vara den vi letar efter!

För rekrytering söker vi nu till IF Metall en erfaren pressansvarig som kommer arbeta i en spännande miljö med stark värderingsgrund och engagerade medarbetare. Vi söker dig som vill arbeta med medierelationer i samtliga kanaler och som har förmåga att proaktivt formulera budskap och PR-strategier för medialt genomslag.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på IF Metalls huvudkontor i centrala Stockholm. Intervjuer i rekryteringsprocessen påbörjas 7 augusti, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter
I rollen som pressansvarig kommer dina huvudsakliga uppgifter vara att hantera presskontakter, mediebevakning samt ta fram diverse underlag för ledningen. Att proaktivt formulera budskap och PR-strategier för medialt genomslag är av största vikt i rollen. Du kommer att fungera som den sammanhängande länken för IF Metalls mediakontakter där du bland annat samordnar externa medieutspel med andra aktörer samt ansvarar för IF Metalls omvärlds- och medieanalyser. Du har en viktig funktion vad gäller att bistå journalister med god bakgrundsinformation och kunskap om IF Metall i allmänhet och arbetsmarknadsfrågor i synnerhet.

Tjänsten är placerad på kommunikationsenheten och du kommer rapportera till kommunikationschef och förbundsordförande. Resor i tjänsten förekommer och B-körkort är därför ett krav.

Utbildning / Erfarenhet
Vi söker dig med en examen inom medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller motsvarande. Du har minst 2 års erfarenhet från en liknande roll där du arbetat som PR-ansvarig/ pressansvarig/pressekreterare/PR-konsult/kommunikatör eller motsvarande. Du arbetar obehindrat i digitala kanaler och har tidigare arbetat med sociala medier.

IF Metall förutsätter att du som söker delar arbetarrörelsens värderingar och har du tidigare arbetat i en värderingsstyrd organisation är detta starkt meriterande. Vidare kommunicerar du obehindrat i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Har du ytterligare språkkunskaper är detta meriterande. Vi tror att du har kunskap med praktisk erfarenhet av att arbeta i olika system och med digitalverktyg.

För att lyckas i rollen ser vi att du har nyhetskänsla och gott omdöme och kan hantera ett ibland pressat tidsschema. Du är strukturerad med en välutvecklad organisations- och prioriteringsförmåga och att du kan ta egna initiativ när det behövs. Du arbetar bra självständigt likväl som i grupp och har en god samarbetsförmåga med en hög social kompetens. Dessutom är du nyfiken och utvecklingsorienterad med ett stort samhällsintresse. Att förstå regelverk är viktigt i rollen och givetvis hanterar du konfidentiell information med hög integritet och med gott omdöme.

Kontaktpersoner
Eva Nilsson
eva.nilsson@poolia.se08-555 65 312

Karin Strandh
karin.strandh@poolia.se08-555 540 14

IF Metall
IF Metall organiserar anställda inom verkstads-, bil- och kemiindustrin, gruvor, läkemedelsföretag och tvätterier och har cirka 320 000 medlemmar på nästan 11 600 arbetsplatser runt om i Sverige. Omkring 21 procent av medlemmarna är kvinnor.

IF Metall har en feministisk syn och verkar för rättvisa, jämlikhet och jämställdhet. Det är en kunskapsintensiv organisation som strävar efter en god arbetsmiljö för alla och värdesätter olikheter i arbetsgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden. Vi erbjuder dig ett professionellt, meningsfullt och utvecklande arbete.

Gå till webbplats

Liknande jobb

Liknande jobb