Koordinator för internationella frågor till Högskolan i Gävle

Plats
Gävle
Annonserat
den 11 juli 2017
Stängs
den 17 augusti 2017
Ref:
HIG-STÖD 2017/301
Kontakta
Maivor Hallén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en hållbar livsmiljö för människan. Det innebär att Högskolan lägger tonvikt på vad framtiden behöver - en hållbar samhällsutveckling som värnar både den miljö människor finns i på sitt arbete och under sin fritid. För oss på Högskolan i Gävle är det därför naturligt att sträva efter en god arbetsmiljö för våra medarbetare och en stimulerande studiemiljö för våra studenter.

Våra forskningsprofiler är Byggd miljö och Hälsofrämjande arbetsliv och vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 750 kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Studentantalet är 17 000. På Högskolan arbetar 700 personer - 500 lärare och forskare och 200 inom administrationen.

Internationaliseringsarbetet är en viktig del i Högskolans verksamhet och ska genomsyra alla enheter. Arbetet samordnas av internationella koordinatorer som är placerade vid det nyinrättade Kansliet för samverkan, internationalisering och innovation (KSII). KSII är en stödfunktion för Högskolans forskning och utbildning, placerad direkt under rektor.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:
Vi söker nu en Koordinator för internationella frågor - fokusområde utanför Europa som ska stödja Högskoleledningen och kärnverksamheterna med att omvärldsbevaka kring internationalisering och trender inom området avseende rekrytering, internationellt erfarenhetsutbyte och partnerskapssamverkan; tillhandahålla analys- och beslutsstöd inom internationalisering; bereda underlag till avtal, MOU och LoI; föreslå och medverka i att planera och genomföra internationell representation, marknadsföring och samverkan; upprätthålla och underhålla kontakter och partnersamarbete och olika relevanta internationella nätverk, ta emot och koordinera internationella delegationsbesök m.m.

I arbetsuppgifterna ingår:

 • Linnaeus-Palme (ansökan, avtal, rapporteringar m.m.).
 • Föreslå, bereda avtal och följa upp kontakter med agenter för studentrekrytering.
 • Bereda underlag till remissvar inom området internationalisering.
 • Handlägga större internationella projekt.
 • Kontakter: UHR, utländska ambassader i Sverige på svenska ambassader utomlands, Region Gävleborgs och Gävle kommuns Internationella kontor, STINT, Svenska Institutet, ALMI, Mellansvenska Handelskammaren och Business Sweden.

Kvalifikationer:
För tjänsten krävs att du har:

 • Akademisk examen inom relevant område på lägst masternivå.
 • Mångårig erfarenhet av arbete med internationella frågor vid högskola eller universitet.
 • Grundläggande kunskaper om olika nationella och internationella utbytesprojekt.
 • God kännedom om och kontakter med etablerade nätverk inom Högskolans arbetsområden samt om internationaliseringsarbetet nationellt bl.a. vid Regeringen och relevanta myndigheter.
 • Förmåga att självständigt tillhandahålla nödvändiga analyser samt svara på remiss och yttranden.
 • God språklig förmåga i tal och skrift, svenska och engelska.
 • I övrigt krävs gedigen erfarenhet av i anställningen ingående arbetsuppgifter.


Den utåtriktade rollen som koordinator för internationella frågor ställer stora krav på och förutsätter social kompetens samt att du är initiativtagande, flexibel och serviceinriktad. Du har lätt för att samarbeta med människor och uppskattar personliga kontakter och samtal. Du är vidare handlingskraftig och arbetar strukturerat både vid enskilt arbete och tillsammans med andra.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Forskarutbildning samt erfarenhet från arbete vid Högskolan i Gävle är meriterande.  

Erfarenhet:
Erfarenhet krävs

Övrigt:
Välkommen med din ansökan till registrator på Högskolan i Gävle, e-post: registrator@hig.se.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse. Det kan bli aktuellt med provanställning.
Antal platser: 1

Ansökan:
Sista ansökningsdag: 2017-08-17

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2017/301

Upplysningar lämnas av:
Maivor Hallén
Kanslichef KSII
Telefon: 026-64 81 88, 070-605 66 26, 026-64 85 00 (vxl)
E-post: maivor.hallen@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se