Avdelningschef till Energimarknadsinspektionen

Plats
Eskilstuna
Annonserat
den 11 juli 2017
Stängs
den 11 augusti 2017
Kontakta
Lena Köhlin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Vill du arbeta för att Sverige ska ha väl fungerande energimarknader? Då är Energimarknadsinspektionen (Ei) arbetsplatsen för dig. Vi utvecklar spelreglerna på energimarknaderna och har tillsyn över att företagen följer reglerna.

Energimarknadsinspektionen söker avdelningschef till avdelningen för konsumenträtt.

Avdelningen för konsumenträtt består idag av 12 medarbetare och ansvarar för att stärka konsumenternas ställning på energimarknaderna, bland annat genom konsumentinformation och prisjämförelsesajten elpriskollen.se. Avdelningen ansvarar också för tillsyn som omfattar kundrelaterade bestämmelser i ellagen, naturgaslagen och fjärrvärmelagen, samt prövar vissa tvister mellan enskilda och nätföretag, främst avgiften för att bli ansluten till elnätet. Avdelningen ansvarar också för utredningar och regelutveckling som gäller slutkundsmarknaderna.

Arbetsbeskrivning
Som avdelningschef ska du säkerställa att myndighetens uppgifter genomförs och att verksamhetsmålen inom din avdelnings område uppnås. Som chef för avdelningen för konsumenträtt ansvarar du också för att dina medarbetare trivs och mår bra i sina roller, att de känner sig delaktiga i det arbete som avdelningen ansvarar för och att de arbetar på ett effektivt och korrekt sätt. I rollen ingår budget- och resultatansvar. Du arbetar i nära samverkan med övriga avdelningschefer och rapporterar direkt till generaldirektören. Vidare ingår du i myndighetens ledningsgrupp. I rollen ingår också att representera Ei i styrelsen för Konsumenternas Energimarknadsbyrå. Arbetet kan innebära resor inom Sverige och Europa.

Vem vi söker
Vi söker dig som motiveras av att leda andra och se andra utvecklas. Det innebär att du som chef är van att coacha, stödja och utveckla medarbetare. Du är van att arbeta med värdegrund som verktyg. Du tycker om verksamhetsutveckling och att arbeta utifrån ett processorienterat arbetssätt samt att lösa problem på ett kreativt och smidigt sätt. Du är lyhörd och agerar snabbt och är trygg i ditt ledarskap.

Kvalifikationer
Du ska ha akademisk examen, företrädesvis inom ekonomi eller juridik. Du ska även ha minst fem års dokumenterad erfarenhet som chef och erfarenhet från offentlig sektor. Har du god kännedom om regelverken på energimarknaderna liksom förståelse för den roll en tillsynsmyndighet har är detta meriterande. Arbetet innebär många kontakter med olika aktörer på marknaderna. Rollen som avdelningschef ställer därför krav på att du har stor integritet såväl som god kommunikations- och samarbetsförmåga.

Om Ei
Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet med uppdrag att arbeta för väl fungerande energimarknader. Vi har tillsyn över och utvecklar regelverket på marknaderna för el, naturgas och fjärrvärme. Vårt huvudkontor ligger i Eskilstuna.

Vi är en värdegrundsbaserad organisation som lägger stor vikt vid ett aktivt medarbetarskap. Våra värdeord är integritet, öppenhet och kvalitet. För att trivas hos oss behöver du stimuleras av att arbeta med ständiga förbättringar. Därför är också din personliga utveckling och kompetensutveckling viktig för oss. Vi erbjuder en god arbetsmiljö där vi arbetar för mångfald, jämlikhet och möjlighet till inflytande.

Energimarknaderna behöver spelregler – vi ser till att de följs.

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Badenoch & Clark, Adecco Group. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Lena Köhlin på 031-725 45 54 alternativt lena.kohlin@badenochandclark.se. Då vi står inför semesterperiod så kommer vi inte att kunna svara på frågor under v 28 – 31.

Din ansökan med CV och personligt brev ska ha inkommit senast den 11 augusti 2017. Du ansöker genom att klicka på knappen Ansök. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster:
Energimarknadsinspektionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Kontaktpersoner
Lena Köhlin
Rekryteringskonsult
073-684 74 56

Kristina Östman
Fackliga företrädare Saco-S
016-16 25 28

Erik Blomqvist
Facklig företrädare ST
016-16 27 77