HR-chef till Region Östergötland

Plats
Linköping
Annonserat
den 12 juli 2017
Stängs
den 20 augusti 2017
Kontakta
Gerd Sandgren Lundström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Arbetsgivare: Region Östergötland
Rekryteringsområde: Tjänstemän
Uppdragstyp: Rekrytering
Område: Chefstjänster/ Styrelse-uppdrag
Ort: Linköping
Platser: 1
Sista ansökningsdag: 2017-08-20

Vill du vara med och utveckla framtidens verksamhetsstöd? Vår vision är att bidra till Region Östergötlands utveckling genom att skapa branschens bästa verksamhetsstöd. Centrum för verksamhetsstöd och utveckling (CVU) levererar tjänster inom HR, ekonomi, arkivverksamhet, regional biblioteksverksamhet, vårdnära verksamhetsutveckling, folkhälsa, medicinsk teknik, IT, facility management och upphandling. Ett brett och spännande uppdrag med andra ord! Vi utgör Region Östergötlands kompetensstöd inom alla våra discipliner. Målet är att skapa mervärde och underlätta för vården, våra chefer och för regional utveckling.

Arbetsbeskrivning
Centrum för verksamhetsstöd och utveckling bildades 1 januari 2017 genom en sammanslagning av fem stödcentrum. Vi är idag ca 950 medarbetare, varav 70 chefer. Som HR-chef på CVU kommer du därmed att verka i en miljö och i en verksamhet som befinner sig i stark utveckling och där din erfarenhet och kunskap om förändringsarbete är central. Du kommer att ha tonvikt på de strategiska frågorna och ingå i ledningsstaben och CVU:s ledningsgrupp. Inom ledningsgruppen kommer dina kunskaper och erfarenheter inom kvalificerat HR-arbete värdesättas högt, men också ditt intresse för verksamheten och din vilja att bidra till CVU:s utveckling i alla delar.

En viktig del i uppdraget kommer vara att i nära samverkan med ledning och HR-team arbeta med organisations- och värdegrundsfrågor samt gemensam struktur för HR-frågorna. En annan viktig roll i uppdraget är att fungera som ett nära lednings- och chefsstöd, både i dagliga frågor och i förändringsledning. Strategisk personalförsörjning och kompetensstyrning är en av verksamhetens största utmaningar och som HR-chef kommer du att vara drivande i dessa frågor.

I HR teamet ingår tre HR-konsulter, som du arbetsleder och coachar. Tillsammans arbetar ni med stöd till chefer och medarbetare samt med att implementera, vidareutveckla och säkra HR processerna för centrumet, med utgångspunkt i Region Östergötlands HR-strategi och CVU:s strategiska mål.

I uppdraget ingår också att på regionövergripande nivå aktivt bistå HR-direktören/ledningsstaben i utvecklingen av de regionövergripande HR-processerna och arbeta med övergripande uppdrag inom området.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig med HR-utbildning på högskolenivå eller motsvarande. Du har minst 3-5 års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete på strategisk ledningsnivå och gärna erfarenhet av arbete i större organisationer. Du har bred kompetens och erfarenhet från hela HR-området och är van att arbeta verksamhetsnära. Vi kommer särskilt lägga vikt vid dina dokumenterade kunskaper gällande strategiskt förändringsarbete, ledarfrågor, kompetensförsörjningsfrågor och arbetsrätt. Du har god kunskap om utveckling av individ, grupp och organisation. Egen ledarerfarenhet och/eller ledarutbildning är meriterande.

Personliga egenskaper
Du är en strategisk och utvecklingsorienterad person som stimuleras av komplexa arbetsuppgifter och har förmåga att se sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser. Ditt agerande och dina beslut visar på gott omdöme, då du utgår ifrån hela verksamhetens bästa. Du har förmåga att strukturera, planera och prioritera HR-arbetet på ett effektivt sätt.

I ledarrollen skapar du engagemang och delaktighet för att effektivt nå gemensamma mål. Du har god personlig mognad, är trygg, stabil och har självinsikt. Du har god samarbetsförmåga, är både inlyssnande och tydlig med förmåga att skapa goda relationer.

Anställning och information
Anställningen som HR-chef är ett tidsbegränsat chefsförordnande med tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Produktionsenhetschef Gerd Sandgren Lundström: 070-301 27 90

Verksamhetschef HR Eva Högsberg: 070 -190 20 60

Fackliga företrädare: Ann Johansson, Vision, 010-104 30 46 och Håkan Hultberg, SACO, 010-103 05 19, Maria Ljung, Vårdförbundet, 010-104 79 57, Kristina Fingal Karlsson, Kommunal, 010-103 01 17

I denna rekrytering samarbetar Region Östergötland med Unik Resurs och vi vill därför ha din ansökan via hemsidan www.unikresurs.se. För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Kristna Lind: kristina.lind@unikersurs.se

Senaste ansökningsdag är 2017-08-20.

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!