Analytiker till Försäkringskassan i Stockholm

Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 juli 2017
Stängs
den 31 augusti 2017
Ref:
Ref: 043313-2017
Kontakta
Hanna Larheden
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Vi söker analytiker med kvantitativ inriktning till avdelningen för Analys och prognos, verksamhetsområde, Uppföljning, analys och utvärdering (1), med placering på Telefonplan i Stockholm.

Avdelningen för Analys och prognos har en central roll i att bygga Försäkringskassan som kunskapsmyndighet. Vi söker nu analytiker med kvantitativ inriktning för att följa upp och utvärdera olika socialförsäkringsförmåner och Försäkringskassans egen administration. Vi kan erbjuda dig en arbetsmiljö med stor variation i arbetsuppgifterna där de kunskapsunderlag du producerar får en viktig roll i myndighetens verksamhetsutveckling.

Våra mål är en ökad användning av kunskapsbaserade beslutsunderlag inom organisationen och att sprida kunskap i samhällsdebatten. Avdelningen består av ett 100-tal medarbetare. Vi kombinerar teoretisk och praktisk utredarerfarenhet med god tillgång till registerdata och omedelbar närhet till den organisation som vi studerar. Arbetet bedrivs i nära samarbete med andra delar av Försäkringskassan och ofta i samverkan med forskare och andra experter.

Ansvar och arbetsuppgifter
Som analytiker arbetar du i ett eller flera utredningsprojekt tillsammans med en eller flera kollegor. Du växlar mellan rollen som projektmedarbetare och projektledare tillsammans med andra med olika utbildningsbakgrund. Som analytiker arbetar du med uppdrag av olika svårighetsgrad där du tillämpar metoder som är lämpliga utifrån uppdragets karaktär och de frågeställningar som ska besvaras. Din analytiska förmåga är viktig och du har en god förmåga att identifiera det som är relevant, hitta lämpliga analysmetoder och genomföra analyser av både stora och små datamängder. Som analytiker planerar och designar samt genomför du olika studier. Arbetet omfattar uppgifter så som att ta fram data ur Försäkringskassans datalager, samköra data från olika databaser samt bearbeta och analysera data. Arbetet består även i att skriva rapporter och presentera dem i olika sammanhang.

Vi söker dig som har

 • högskoleexamen med inritning på kvantitativa metoder, företrädesvis inom nationalekonomi, statistik eller ekonometri, eller erfarenheter/kvalifikationer som kan bedömas likvärdiga
 • några års erfarenhet av forsknings- eller utredningsarbete
 • gedigen erfarenhet av att använda och programmera i statistiska verktyg (företrädesvis SAS eller R eller kunskaper i SQL)
 • har goda kunskaper om statistiska metoder/analyser och kan bidra i arbetet med att driva kunskapsutveckling och metodfrågor framåt på avdelningen
 • en god skriftlig förmåga
 • förmåga att på ett enkelt sätt förklara komplicerade samband och kommunicera resultat till olika målgrupper
 • bra samarbetsförmåga och förmåga att skapa goda relationer
 • god förmåga strukturera, prioritera och organisera ditt arbete

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av effektutvärdering
 • goda kunskaper inom textanalys
 • goda kunskaper inom tidsserieanalys och prediktiv modellering
 • erfarenhet av att leda projekt med flera olika metodologiska kompetenser och angreppssätt
 • kunskaper om socialförsäkringen

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsterna är tillsvidare, heltid, med tillträde efter överenskommelse. Placeringsort är Stockholm i toppmoderna lokaler vid Telefonplan.

Om du har frågor, kontakta
Rekryterande chef (för frågor om tjänsten): Hanna Larheden, tfn 010-116 91 76, HR-specialist (för frågor om rekryteringsprocessen): Sara Bergström, tfn 010-116 45 09.

Fackförbundet ST: Helen Nilsson tfn 010-116 92 34, SACO: Gunnel Andersson tfn 010-114 54 39, Seko: Irre del Barba tfn 010-115 30 87.

Intervjuer och urval kommer ske efter sista ansökningsdag.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 16 augusti. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet.

Liknande jobb

Liknande jobb