HR-direktör till Statens institutionsstyrelse (SiS)

Plats
Stockholm
Annonserat
den 13 juli 2017
Stängs
den 13 augusti 2017
Ref:
dnr 2.9.1-2560-2017
Kontakta
Kent Ehliasson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Arbetsplatsbeskrivning
SiS, Statens institutionsstyrelse, är en statlig myndighet som bedriver individuellt anpassad tvångsvård och behandling av ungdomar med allvarliga psykosociala problem och av vuxna med missbruksproblem. Huvudkontoret är beläget på Kungsholmen i Stockholm och myndigheten är organiserad i tre geografiska verksamhetsområden som består av tre verksamhetskontor och 23 institutioner för ungdomsvård samt 11 institutioner för missbruksvård. Myndigheten finansieras i huvudsak av anslag och avgifter, omsätter ca 2,8 miljarder och har drygt 4000 anställda.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en HR-direktör som ska leda, utveckla och driva SiS arbetsgivarpolitik. Det gäller framförallt inom områdena arbetsmiljö, arbetsrätt och kompetensförsörjning. I rollen ingår att bidra till att cheferna får ett strategiskt och operativt stöd i arbetsgivarfrågor. Som HR-direktör har du ett tydligt strategiskt fokus där dina starka egenskaper är att se helhet, sammanhang och nya möjligheter. Du har en god förmåga att säkerställa noggrannhet och precision i de processer och dokument som ligger inom ansvarsområdet.

Du är en initiativrik, utvecklingsinriktad och drivande person som skapar förändring. Du har ett tydligt och kommunikativt ledarskap som skapar förtroende och engagemang. Du är utåtriktad, skapar kontakter och underhåller goda relationer till såväl chefer som fackliga organisationer.
Du ansvarar för SiS HR-avdelning och som stöd i uppdraget har du en förhandlingschef och ca tolv medarbetare. Du är direkt underställd generaldirektören och sitter med i generaldirektörens ledningsgrupp. Du företräder SiS i arbetsgivarfrågor såväl internt som externt.

Kvalifikationer
Du är en erfaren ledare som under flera år arbetat strategiskt med HR-frågor i en större organisation, gärna inom staten. Du har även erfarenhet av att driva större förändringsarbeten.

Du har en bred kompetens inom HR-området och har goda kunskaper inom områdena arbetsmiljö, arbetsrätt och kompetensförsörjning.
Du har en relevant akademisk examen inom HR-området, eller motsvarande kunskaper som vi bedömer som likvärdiga.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan
Ansök senast: 2017-08-13
Referensnummer: dnr 2.9.1-2560-2017

Lön
Löneform: Månadslön

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt
Kontaktperson
Kent Ehliasson
Generaldirektör
010-4534001

Urban Lindberg
Planeringsdirektör
070 554 34 45

Gunnar Stenvall
Rekryteringskonsult, Randstad
072 557 64 90

Fackliga företrädare
Lena Henriksson
Saco
072-7056485

Thord Jansson
OFR/ST
072-5346166

Mikael Bergkvist
SEKO
070 372 22 18

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.