Avdelningschef till Stockholms stad

Rekryterare
Plats
Globen, Stockholm
Annonserat
den 17 juli 2017
Stängs
den 6 augusti 2017
Ref:
2017/4947
Kontakta
Lena Lundström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Enskede Årsta Vantör är en av 14 stadsdelar i Stockholms stad. Som en del av Stockholms stad erbjuder stadsdelsförvaltningen förskola och fritid, omsorg om äldre och funktionsnedsatta, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel till de snart 100 000 stockholmare som bor i vårt stadsdelsområde.

Vi står inför spännande utmaningar när Enskede Årsta Vantörs stadsdelsområdet växer och helt nya stadsdelar byggs. Cirka 25 000 nya lägenheter planeras här till år 2030.

Vi strävar hela tiden efter att Enskede Årsta Vantör ska vara ett stadsdelsområde för alla. Våra fokusområden är: Attraktiv arbetsgivare, bemötande och jämställdhet. Det innebär att vi som arbetar i förvaltningen samverkar för att utveckla kvaliteten i vår verksamhet, att vi ger våra invånare möjligheter till delaktighet och att vi ger ett jämställt bemötande. Det innebär också att vi hela tiden utvecklar vår gemensamma arbetsmiljö och strävar efter en lärande, innovativ och hållbar kultur där vi ser olikheter och mångfald som en resurs.

Vårt huvudkontor ligger vid Globen i södra Stockholm nära tunnelbanan och ett stort utbud av restauranger, caféer och shopping.

Arbetsbeskrivning
Avdelningen Individ- och familjeomsorgen vuxna består av 5 enheter inom missbruk, ekonomiskt bistånd och arbetsmarknadsinsatser. Avdelningschefen har 5 underställda enhetschefer och ca 115 medarbetare.

Avdelningschefen är direkt underställd förvaltningsdirektören och ingår i förvaltningens ledningsgrupp vilket innebär att i uppdraget ingår att Du har ett helhetsperspektiv för förvaltningens och stadsdelens bästa samt omvärldsbevakning inom verksamhetsområdet.

Som avdelningschef inom individ och familj arbetar Du utifrån de politiskt uppsatta målen och leder, följer upp och utvecklar verksamheten. Du kommer att ansvara för att avdelningen uppnår fastställda uppdrag, mål samt efterfrågad kvalitet.

Du har ansvar för avdelningens samlade ekonomi samt ska verka för att den ekonomiska ramen hålls och används resurseffektivt. Du har verksamhets-, personal- och budgetansvar för avdelningen och de enhetschefer/medarbetare som är direkt underställda dig. Du har ett övergripande ansvar för att personalprocesser och riktlinjer inom din avdelning följs.

Kvalifikationer
Vi söker Dig som har adekvat högskoleutbildning, gärna socionomutbildning.

Du har minst 5 års arbetslivserfarenhet av att arbeta som chef. Vi söker Dig med aktuell chefserfarenhet. Erfarenhet av att leda genom chefer är mycket meriterande. Du har gedigen erfarenhet av verksamhetsområdet, missbruk och/eller ekonomiskt bistånd. Erfarenhet av att jobba i en politiskt styrd verksamhet är meriterande.

Du ska ha ett genuint intresse och erfarenhet av att utveckla verksamheten och utifrån en klar vision av hur detta skall ske. Då ansvarsområdet består av olika verksamheter söker vi dig som är helhetsorienterad och kan flexibelt växla mellan dessa områden utan att förlora överblicken. Du har mycket god samarbetsförmåga Du är strukturerad och arbetar mål- och resultatinriktat. Som chef och ledare är Du tydlig, tillitsfull och coachande detta då Du leder via ett kompetent chefsteam.

Vi fäster stor vikt vid Din personliga mognad.

Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: Heltid
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2017/4947
Kontakt

  • Lena Lundström Stoltz, Stadsdelsdirektör, 0761214210

Facklig företrädare

  • Eva Fagerhem, Vision, 08-508 20 114, eva.fagerhem@stockholm.se
  • Daniel Knudsen, SACO, daniel.knudsen@stockholm.se
  • Karin Wrannvik; Ledarna, 076-129 0750, karin.wrannvik@stockholm.se

Publicerat 2017-07-07
Sista ansökningsdag 2017-08-06
Utbildningskrav Högskola/universitet