Stabschef till direktörens stab

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 17 juli 2017
Stängs
den 30 juli 2017
Ref:
2017/4938
Kontakta
Lena Lundström Stoltz
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Enskede Årsta Vantör är en av 14 stadsdelar i Stockholms stad. Som en del av Stockholms stad erbjuder stadsdelsförvaltningen förskola och fritid, omsorg om äldre och funktionsnedsatta, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel till de snart 100 000 stockholmare som bor i vårt stadsdelsområde.

Vi står inför spännande utmaningar när Enskede Årsta Vantörs stadsdelsområdet växer och helt nya stadsdelar byggs. Cirka 25 000 nya lägenheter planeras här till år 2030.

Vi strävar hela tiden efter att Enskede Årsta Vantör ska vara ett stadsdelsområde för alla. Våra fokusområden är: Attraktiv arbetsgivare, bemötande och jämställdhet. Det innebär att vi som arbetar i förvaltningen samverkar för att utveckla kvaliteten i vår verksamhet, att vi ger våra invånare möjligheter till delaktighet och att vi ger ett jämställt bemötande. Det innebär också att vi hela tiden utvecklar vår gemensamma arbetsmiljö och strävar efter en lärande, innovativ och hållbar kultur där vi ser olikheter och mångfald som en resurs.

Vårt huvudkontor ligger vid Globen i södra Stockholm nära tunnelbanan och ett stort utbud av restauranger, caféer och shopping.

Arbetsbeskrivning
Inom staben finns följande funktioner representerade; chefssekreterare, nämndsekretariat, registratur, arkiv/aktexpedition, förvaltningsjuridik, kommunikation, reception, det övergripande jämställdhetsarbetet. Du har verksamhets-, personal- och budgetansvar för staben. Du rapporterar till stadsdelsdirektören och är direkt underställd direktören. I uppdraget ingår att Du har ett helhetsperspektiv för förvaltningens och stadsdelens bästa samt omvärldsbevakning inom verksamhetsområdet. Som stabschef arbetar Du utifrån de politiskt uppsatta målen och leder, följer upp och utvecklar verksamheten. Du kommer att ha ett särskilt ansvar för att utveckla ärendehanterings- och beredningsprocessen inom förvaltningen. Du arbetar nära utredare/kvalitetsutvecklare och samordnar förvaltningens ärendehantering och beredningsprocesser.

Kvalifikationer
Vi söker Dig som har adekvat högskoleutbildning, t.ex. inom juridik, statsvetenskap alternativt är socionom med erfarenhet av utredningsarbete eller innehar motsvarande utbildning.

Du har erfarenhet från arbete inom nämnds administration, förvaltningsjuridik eller kompetens och kunskaper som bedöms likvärdiga. Du har gedigen erfarenhet av att arbeta med ärendehantering och beredningsprocesser i en politiskt styrd verksamhet. Erfarenhet från ledande befattning är mycket meriterande. Vid avsaknad av ledarerfarenhet kommer ledarskapsegenskaper att vara mycket avgörande. Du ska ha ett genuint intresse och erfarenhet av att utveckla verksamheten och har en klar vision av hur detta skall ske.

Vi söker Dig som är helhetsorienterad och flexibel. Du har direkt personalansvar för staben vilket ställer det krav på att du har ett närvarande och tillgängligt ledarskap med förmågan att kunna coacha dina medarbetare och samtidigt vara tydlig. Vidar har du en mycket god samarbetsförmåga. Du är strukturerad och arbetar mål- och resultatinriktat. Du arbetar analytiskt och processorienterad i de utredningar som Du breder. Då Du kommer att skriva tjänsteutlåtande ställs det krav på att du kan uttrycka dig mycket väl i både tal och skrift. Vi fäster stor vikt vid personlig mognad.

Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: Heltid
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2017/4938
Kontakt

  • Lena Lundström Stoltz, Stadsdelsdirektör, 0761214210

Facklig företrädare

  • Eva Fagerhem, Vision, 08-508 20 114, eva.fagerhem@stockholm.se
  • Daniel Knudsen, SACO, daniel.knudsen@stockholm.se
  • Karin Wrannvik; Ledarna, 076-129 0750, karin.wrannvik@stockholm.se

Publicerat 2017-07-07
Sista ansökningsdag 2017-07-30
Utbildningskrav Högskola/universitet

Liknande jobb

Liknande jobb