Direktör till Individ- och familjeförvaltningen - Västerås stad

Rekryterare
Plats
Västerås
Annonserat
den 26 juli 2017
Stängs
den 16 augusti 2017
Ref:
2017/00582
Kontakta
Maria Thunberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning
En av de viktigaste uppgifterna inom kommunal verksamhet och socialtjänst är att säkerställa att de mest utsatta människorna i samhället får de insatser och det stöd de har rätt till. Som ett led i att säkerställa, utveckla och leverera detta bildar Västerås stad och Individ- och familjenämnden en ny förvaltning, Individ- och familjeförvaltningen. Detta innebär att myndighetsutövningen samt öppenvårdsinsatserna kopplat till individ- och familjeomsorg kommer att ligga i en och samma förvaltning. Delar av Sociala nämndernas förvaltning och förvaltningen Vård och Omsorg kommer därför att bilda en ny förvaltning.

Vi söker dig som har mod, kunskap och vilja att utveckla en modern socialtjänst i Västerås stad. Ett framgångsrikt ledarskap är en av nyckelfaktorerna i att nå målet. Du som får tjänsten kommer att leda ca 400 engagerade medarbetare. Tillsammans bidrar ni till att skapa en stolt och välfungerande stad och till ”Alltid bästa möjliga möte”. Är du vår nya direktör

Idag ansvarar Individ- och familjenämnden för de kommunala socialpolitiska frågorna med tillhörande myndighetsutövning. De huvudsakliga uppgifterna är att stödja och företräda enskilda individer, grupper och familjer med särskilda behov av stöd och hjälp samt att följa och föreslå insatser på strukturell nivå. Nämnden ansvarar också för stadens mottagande av flyktingar, handläggning av alkoholtillstånd och att organisera stadens krisstöd.

Läs gärna mer om Individ- och familjenämnden i vår verksamhetsberättelse på www.vasteras.se

Arbetsbeskrivning
Som direktör har du det yttersta ansvaret för att individ- och familjenämndens målgrupp får de insatser och det stöd som den har rätt till. I din roll ansvarar du för att de politiska besluten kommuniceras, genomförs och följs upp. I ditt uppdrag har du i uppgift att se till att verksamheterna får det stöd de behöver för att genomföra och utveckla sina uppdrag.

Du har linjeansvar för förvaltningen, inklusive dess stab, och en beställarroll gentemot privata aktörer. I dagsläget är en huvuduppgift att öka kvalitet och rättssäkerhet i myndighetsutövningen inom barn och ungdom. Myndighetsutövningen och dess verksamhetsområde kommer att vara centralt i ditt uppdrag och du behöver ha gedigen erfarenhet och kunskap inom detta område.

Då det är en ny förvaltning som ska bildas kommer ditt uppdrag initialt vara att forma och lägga en god grund för det framtida arbetet. En viktig del blir att tydliggöra och kommunicera förvaltningens mål och utveckla en gemensam värdegrund för ledar- och medarbetarskap. Du förväntas driva ett framgångsrikt förändringsarbete och skapa samsyn kring metodutveckling, samarbete och verksamhetsutveckling. För att skapa förutsättningar för detta behöver du ha förmågan att leda och lyfta andra genom ett närvarande ledarskap. Att prioritera ett hållbart ledarskap är därmed också centralt i detta uppdrag.

Som direktör sitter du med i koncernledningsgruppen och i din roll förväntas du även bidra till helheten Västerås stad. Du erbjuds kvalificerat stöd inom exempelvis HR, ekonomi och kommunikation och du får möjligheten till samarbete och kunskapsutbyte med 14 andra direktörer inom staden.

Kvalifikationer
Vi söker dig med stort engagemang för socialtjänstens viktiga arbete och som vill leda och utveckla vår nya Individ- och familjeförvaltning. Du är en närvarande och trygg ledare och en av dina styrkor är att skapa tillit, delaktighet och tydlighet i vart organisationen är på väg. Som person drivs du av högt uppsatta mål och du har en förmåga att snabbt byta inriktning om eller när målen förändrar sig. Du har sedan tidigare erfarenhet av att leda andra chefer och ledare. Du förstår vikten av ett inkluderande ledarskap och du ser olikheter som en tillgång för verksamheten och dess medarbetare.

Du som söker har mycket god kunskap om socialtjänsten och om lagar, regler och tillsynsmyndigheter kopplat till verksamhetsområdet. För tjänsten krävs också mycket god kunskap om myndighetsutövning kopplat till verksamhetsområdet individ och familj samt barn och ungdom. Det är meriterande om du har kunskap om evidensbaserade behandlingsmetoder. Vidare krav för tjänsten är:

  • flerårig dokumenterad ledarerfarenhet med goda resultat kopplat till ekonomi, medarbetare och verksamhet från större organisation.
  • att framgångsrikt ha lett förändrings-, utvecklings-, samt kvalitetsarbete i en kvalificerad befattning.
  • kunskap om politiskt styrd verksamhet.


Det är meriterande med erfarenhet av god samverkan mellan politiken och interna och externa samarbetspartners som är viktiga för verksamheten.

Vi vill informera om att vid en eventuell begäran måste inkomna ansökningshandlingar lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Vill du veta mer om ansökningsförfarandet eller om denna intressanta tjänst är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsulten nedan via telefon.

Vi ser fram emot din ansökan!

Kontaktpersoner
Rekryteringskonsult Maria Thunberg 076 – 569 15 62
https://www.linkedin.com/in/maria-thunberg-8b93b24a/
Stadsdirektör Bo Dahllöf 021-39 11 02

Facklig företrädare:
Saco, Kristiina Koistila 021- 39 12 30
Vision, Per Lundqvist 021- 39 80 47
Kommunal, Nicklas Gustafsson 010-442 81 93
Ledarna, Susanne Thorsell 021- 39 83 85

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan
Ansök senast:   2017-08-16
Referensnummer:   2017/00582

Välkommen att söka genom att:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt
Kontaktperson
Se angivna kontaktpersoner i annonstexten ovan.

Facklig företrädare
Se angivna kontaktpersoner i annonstexten ovan.

Övrigt
Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb