Trafikplanerare till Tekniska kontoret

Rekryterare
Plats
Tyresö (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 2 augusti 2017
Stängs
den 20 augusti 2017
Kontakta
Peter Dalhamn
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Tyresö tillhör en av Sveriges trafiksäkraste kommuner och tänker fortsätta med det

Vi söker en trafikplanerare som vill jobba med varierande trafikfrågor och förstärka våra befintliga resurser. Som trafikplanerare arbetar du på miljö- och trafikavdelningen, Tekniska kontoret där arbetsfälten miljö, trafik, mobility management, väghållning, park och naturvård ingår. Tyresös vision är att vi ska bli den mest attraktiva kommunen i Stockholmsregionen. Du medverkar till att Tyresö fortsätter att utvecklas trafiksäkert, miljövänligt, snyggt och tillgängligt. Viktiga mål för kommunen är att öka kollektivtrafikresandet, öka cyklandet och att minska koldioxidutsläppen. Vi vill ligga i framkant i vårt miljöarbete. Hos oss får du utvecklas inom många områden. Din spetskompetens och dina önskemål kommer att påverka dina arbetsuppgifter, men du kommer att arbeta brett inom hela trafikområdet.

Om tjänsten
Heltidstjänsten innebär att du tillsammans med våra kunniga trafikingenjörer arbetar gränsöverskridande med varierande trafikfrågor. Det gäller i huvudsak trafiksäkerhet, trafikplanering, ombyggnationer, att utveckla cykelvägnätet, mobility management, svara på remisser samt att hantera frågor och synpunkter från våra medborgare. Du kommer även att arbeta tillsammans med vår miljöstrateg och med vår gatu- och parkdrift. Arbetet innebär samarbeten med kommunens stadsbyggnadsförvaltning kring till exempel detaljplaner och exploateringsprojekt, men även med grannkommuner, polisen och kollektivtrafiken. Som stöd i vår dagliga verksamhet har vi administrativ personal.

Heltid, tillsvidare
Tillträde enligt överenskommelse

Vem är du?
Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen eller för tjänsten motsvarande relevant kompetens förvärvat på annat sätt och väl dokumenterad
  • Minst 2 års arbetslivserfarenhet, i kommunal, statlig eller privat tjänst som innehållit flera delar av de beskrivna arbetsuppgifterna
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska då tjänsten innebär daglig kontakt med invånare, samt att skriva beslut och yttrande till myndigheter och företag
  • Minst B-körkort
  • God datorvana
  • Erfarenhet av gatuutformning
  • Erfarenhet gatuprojektering är meriterande

Vi söker dig som har ett stort intresse för alla trafikslag och att utveckla ett attraktivt, säkert och hållbart samhälle. Du är strukturerad, ansvarstagande, noggrann och medveten om mål och kvalitet. Till din natur är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i bemötandet med människor. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar samtidigt som du har självförtroende att agera efter egen övertygelse. Du har lätt för att samarbeta med människor, oavsett deras bakgrund eller värderingar.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du en stimulerande arbetsplats där vi alla strävar framåt med våra medborgare i fokus. Det bor idag 47 000 människor i Tyresö och vår vision är att det ska bo drygt 60 000 människor år 2030. Du som uppskattar att göra skillnad i människors vardag har stora möjligheter att trivas här. Vi har högt till tak och lätt till skratt. Tillsammans med trevliga och kompetenta kollegor kommer du att få arbeta med varierande arbetsuppgifter och därmed ha goda möjligheter till personlig utveckling. Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid. Vi tillämpar årsarbetstid vilket ger möjlighet till flexibla arbetstider. Som anställd inom Tyresö kommun erbjuds du även subventionerad friskvård.

Välkommen med din ansökan
Vill du bli trafikplanerare på Tekniska kontoret i Tyresö kommun är du välkommen med din ansökan! Vi vill ha din ansökan senast den 20 augusti. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du några frågor? 
Peter Dalhamn (trafikplanerare), telefon: 08-578 295 99 
Göran Norlin (avdelningschef), telefon: 08-578 297 80

Fackliga kontaktpersoner når du via kommunens växel, 08-578 291 00

När du söker jobb hos oss i Tyresö kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Tyresö kommun är nära. Nära storstad, natur, skärgård och medborgarna. Endast 15 minuter från Gullmarsplan finns denna arbetsplats som präglas av ett stort engagemang och samarbetsvilja. Du som uppskattar att göra skillnad i människors vardag har stora möjligheter att trivas här.

Utvecklingstakten är hög och kommunen har en stark ambition att uppnå den vision som finns i kommunplanen om att bli den mest attraktiva kommunen i Stockholmsregionen. 

Liknande jobb

Liknande jobb