Verksjurist till Universitets- och Högskolerådet

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 3 augusti 2017
Stängs
den 24 augusti 2017
Ref:
2.2.1-00452-2017
Kontakta
Ulrica Engström Nilsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Verksjurist till UHR Stockholm

Ref: 2.2.1-00452-2017

Universitets- och högskolerådet (UHR) är en statlig myndighet med ett brett uppdrag inom utbildningsområdet. Vi ger stöd och information till alla som vill läsa vidare på högskolan och samordnar antagningen till universitet och högskolor. Vi ansvarar även för högskoleprovet, erbjuder möjligheter till internationellt utbyte och bedömer utländska utbildningar. UHR har ca 290 anställda i Stockholm och Visby. Vi söker dig som, tillsammans med våra kunniga medarbetare, vill vara med och utveckla vår myndighet och bidra till vår vision Utbildning, utbyten, utveckling – för alla som vill vidare. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med öppet arbetsklimat som präglas av mångfald och respekt för allas lika värde.

Arbetsuppgifter
I tjänsten ingår att arbeta med:

  • Juridiskt stöd inom det förvaltningsrättsliga området.
  • Offentlighet och sekretess.
  • Reglerna om behandling av personuppgifter och att vara dataskyddsombud.
  • UHR:s författningssamling och att kvalitetssäkra UHR:s föreskrifter.
  • Ha ett övervakande och rådgivande perspektiv på UHRs upphandlingar.
  • Allmänt juridiskt stöd inom myndighetens sakområden.
  • Kvalitetssäkring inför myndighetsbeslut.

Vem är du?
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av juridiskt arbete, helst från statlig verksamhet.

Du ska ha juristexamen eller motsvarande förvärvad kunskap som arbetsgivaren finner likvärdig.

Du behöver goda kunskaper och erfarenhet av kvalificerat arbete inom det förvaltningsrättsliga området. Det är även bra om du har goda kunskaper gällande offentlighetsprincipen, sekretessområdet och frågor gällande PUL (GDPR).

Det är meriterande med erfarenhet av PUL och upphandling.

Viktigt är att ha en god kommunikations- och samarbetsförmåga samt flexibilitet i samarbete med andra professioner, Du ska vidare vara självständig och ha initiativförmåga. Du bör ha en pedagogisk förmåga och kunna förklara juridiska frågor så att icke jurister förstår.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Tjänsten är placerad i Stockholm. UHR tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Ansökan: 
Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då urval kommer att ske löpande. Sista ansökningsdag är den 24 augusti.

Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta antingen stabschef Ulrica Engström Nilsson, tfn: 010-470 04 58 eller biträdande stabschef Magnus Hjort, tfn: 010-470 03 15. Fackliga kontaktpersoner är Erik Kyhlberg (SACO) tfn: 010-470 06 68 och Ida Lind (ST) tfn: 010-470 06 89.

Liknande jobb

Liknande jobb