Chefspsykolog till Rekryteringsmyndigheten i Karlstad

Plats
Karlstad
Annonserat
den 7 augusti 2017
Stängs
den 21 augusti 2017
Ref:
2017/0336
Kontakta
Pia Strandh
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Totalförsvarets rekryteringsmyndighet testar, undersöker och bedömer de som söker utbildningar eller anställningar med höga krav – främst inom Försvarsmakten och Polismyndigheten. Den 1 juli i år återinförs värnplikt. Det innebär att vi också ska mönstra, skriva in och kalla till utbildning.

Nu söker vi chefspsykolog med placering i Karlstad.

Som chefspsykolog hos oss ansvarar du för vår psykologiska verksamhet. Du följer upp, utvärderar och utvecklar den psykologiska verksamheten och leder metod- och tjänsteutvecklingen inom området. Du säkerställer att våra psykologer har den kompetens som krävs och att den psykologiska bedömningen av prövande är likvärdig och rättssäker.

I arbetet ingår att samverka inom och utom myndigheten med chefer, medarbetare och uppdragsgivare. Under kortare perioder kan tjänstgöring på annan ort förekomma.

Anställningen som chefspsykolog tillhör Avdelningen för prövning och är placerad i Karlstad där även avdelningsledningen finns. Från och med 1 januari 2018 finns två prövningsenheter i Stockholm och i Malmö.

Dina meriter och kvalifikationer
Du är legitimerad psykolog med legitimation utfärdad av Socialstyrelsen och har dokumenterad kunskap inom arbetslivets psykologi. För anställningen krävs att du har gått vår interna utbildning i intervju- och bedömningsteknik med godkänt resultat.

Anställningen kräver flera års erfarenhet av praktisk arbets- eller organisationspsykologi. Du ska även ha flerårig erfarenhet av metod- och tjänsteutveckling inom psykologi. Det är meriterande om du har erfarenhet som ledare inom psykologisk verksamhet samt arbete med eller kunskap om Rekryteringsmyndighetens uppdragsgivare.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för oss och det är viktigt att du i rollen som chefspsykolog är drivande, har förmåga att engagera medarbetare och att inspirera till utveckling. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer.

Svenskt medborgarskap
Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi svarar gärna på dina frågor
I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan Group. Vill du veta mer om arbetsuppgifterna och utbildningen är du välkommen att ringa rekryteringskonsult Pia Strandh 073-340 92 13  eller avdelningschef Ann Elgemark. Fackliga företrädare är Marcus Palm, Saco-S, och Jesper Nyberg, OFR/S. Du når samtliga på telefonnummer 0771-24 40 00.

Välkommen att söka senast den 21 augusti 2017

Du söker anställningen via myndighetens webbplats rekryteringsmyndigheten.se.

Rekryteringsmyndigheten har redan valt informationskanaler för den här rekryteringen.