Handläggare för forskningsinfrastruktur till SLU

Plats
Uppsala
Annonserat
den 7 augusti 2017
Stängs
den 28 augusti 2017
Ref:
SLU ua 2578/2017
Kontakta
Lars Thorell, Boel Åström
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

Planeringsavdelningen
Vid SLU finns omfattande forskningsinfrastruktur i form av avancerad analysutrustning, laboratorier, fältstationer, databaser, etc. För att forskningens behov av infrastruktur ska tillgodoses behöver universitetet en väl fungerande, strategisk resursplanering, där möjligheter till samordning och externt nyttjande tillvaratas. Vi söker nu en person som ska hjälpa SLU:s ledning och fakulteter att utveckla en modell för detta.

Arbetsuppgifter:
I arbetsuppgifterna ingår att:

 • Utveckla den interna kommunikationen och samverkan kring forskningsinfrastrukturfrågor
 • Kartlägga befintlig infrastruktur och finansieringsbehov
 • Utreda möjligheterna till intern samordning och samutnyttjande
 • Utveckla en samordnad modell för resursplanering
 • Utveckla presentationen av SLU:s infrastrukturer på webben
 • Medverka i dialogen mellan företagsparken Green Innovation Park, externa aktörer och institutioner/forskare för att underlätta att konkreta samarbeten kommer till stånd.

Uppdraget ska utföras i samverkan med SLU:s ledning och fakulteter, med stöd av controllers och handläggare inom universitetsadministrationen. I arbetet ingår kontakt med institutioner och forskare, och resor till SLU:s olika orter kommer att ingå.

Anställningen är placerad vid planeringsavdelningen, en stabsfunktion inom universitetsadministrationen som utgör ett stöd till universitetsledningen. Avdelningen svarar för planering, ekonomistyrning och uppföljning på övergripande, strategisk nivå, för projektledning, beredning av ärenden och utredningar inom universitetets verksamhetsområden samt för administrativt stöd till flera av rektors råd och nämnder. Vid planeringsavdelningen arbetar ca trettio personer under ledning av planeringschefen.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har egen forskningserfarenhet, gärna med doktorsexamen. Du behöver ha dokumenterad erfarenhet av liknande utredningsarbete, samt erfarenhet av att projektleda komplexa processer där olika aktörers behov möts. Egen erfarenhet av resursplaneringsfrågor och/eller administration kring forskningsinfrastruktur är meriterande, liksom erfarenhet av webbkommunikation. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du självgående, drivande och målfokuserad. Du har ett analytiskt och strukturerat arbetssätt. Du har mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga, är lyhörd för olika perspektiv och trivs med att leda människor i arbete mot gemensamma mål. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Placering: Uppsala

Anställningsform: Tidsbegr anställning 2 år, med ev möjlighet till förlängning.

Omfattning: 100%

Tillträde: enligt ö.k.

Ansökan: Välkommen med din ansökan märkt med Ref nr: SLU ua 2578/2017.

Ansökan ska ha inkommit till Registrator, SLU, Box 7070,750 07 Uppsala
eller registrator@slu.se senast den 28 augusti 2017.

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

Sveriges lantbruksuniversitet utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och utnyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

Mer information:

 • Lars Thorell, Tf planeringschef, 018-671507, 070-5571507, lasse.thorell@slu.se
 • Boel Åström, Enhetschef, 018-672022, boel.astrom@slu.se

Fackliga företrädare:

 • Saco-S föreningen SLU, SACO, +46 (0)18 67 10 85
 • Linda Thörnström , SEKO, +46 (0)18 67 10 57
 • Lotta Olsson, ST, +46 (0)18 67 15 36