Informationssäkerhetssamordnare till Stockholms läns sjukvårdsområde

Plats
Stockholm
Annonserat
den 7 augusti 2017
Stängs
den 31 augusti 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Tycker du om att utveckla en organisation som är i ständig förändring och att arbeta med ständiga förbättringar? Då kan du vara den vi söker till denna tjänst som organisatoriskt kommer tillhöra Kanslienheten. Vi sitter i nya fräscha lokaler vid Torsplan i Vasastan.

Arbetsuppgifter:
Som informationssäkerhetssamordnare har du en övergripande och samordnande roll för SLSO:s  informationssäkerhetsarbete. Du har ett starkt intresse för att arbeta med styrning, ledning och uppföljning inom området. Du ansvarar för införande och förvaltning av SLSO:s ledningssystem i enlighet med landstingets riktlinjer för informationssäkerhet, bevakar lagstiftningen inom området samt säkerställer relevant rapportering. Du kommer även arbeta med granskningar rörande SLSO:s IT-miljö.  

- Etablera, förvalta och utveckla SLSO:s ledningssystem för informationssäkerhet i enlighet med ISO 27001.  

- Driva ett aktivt förbättringsarbete och utarbeta strategier och handlingsplaner för SLSO inom området.   

- Stödja verksamheterna i informationssäkerhetsfrågor.  

- Genomföra utbildningar.  

- Koordinera och genomföra riskbedömningar inom informationssäkerhetsområdet.  

- Genomföra uppföljningar och granskningar inom informationssäkerhetsområdet och ge relevanta och avvägda rekommendationer.  

- Leda och delta i projekt. 

- Representera förvaltningen i landstingets centrala informationssäkerhetsråd.  

- Du kan komma att ingå i SLSO:s lokala krisledning.  

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har adekvat högskole-/universitetsutbildning med inriktning informationssäkerhet eller motsvarande utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. God kännedom om ledningssystem för informationssäkerhet och standarderna inom ISO 27000-serien. Kännedom om lagstiftningarna offentlighets- och sekretesslagen, säkerhetsskyddslagen samt personuppgiftslagen. Certifieringar såsom CISSP, CISM, CISA, ISMP är meriterande.

Du har erfarenhet av att driva ett strategiskt arbete och kunskap och erfarenheter av projektledning och/eller utredningsarbete. Mycket god kunskap om systematiskt informationssäkerhetsarbete i större myndigheter, organisationer eller företag är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård. Då arbetet innehåller en stor del framställningar i skrivna rapporter, redogörelse och presentationer, samt kontakter med olika parter, krävs även att du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både vad gäller det svenska och engelska språket. Uppdraget kräver förmåga att kunna växla mellan strategiskt och operativt fokus.

Personliga egenskaper:
Du är en positiv och relationsskapande person som har lätt att engagera andra och bygga nätverk både inom och utanför landstingets organisation. För att vara framgångsrik i rollen är din kommunikativa förmåga avgörande. Du är lugn, stabil och välorganiserad och agerar på ett sätt som är målinriktat och skapar delaktighet och förtroende. Du kan lätt växla mellan olika arbetsuppgifter och omprioritera vid behov. Du kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Vi tror att du har en god analytisk och pedagogisk förmåga, har lätt för att samarbeta effektivt med andra och trivs med att engagera och driva förbättringsprocesser. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.   

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Liknande jobb

Liknande jobb