Installationsledare

Rekryterare
Plats
Mjölby
Annonserat
den 7 augusti 2017
Stängs
den 25 augusti 2017
Kontakta
Elin Alm
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Nu söker vi dig som med stort teknik- och utvecklingsintresse vill vara med att bygga upp den nya projektenheten som installationsledare.

Arbetsplatsbeskrivning
Till en av våra största kunder i regionen söker vi nu en Installationsledare.

Arbetsbeskrivning
Som installationsledare kommer du att vara ett internt stöd för projektledarna vad gäller installationer i projekten vilket innefattar VVS, el, tele samt styr- och regler. Du kommer även att få egna investeringsprojekt där du har helhetsansvaret för projektets samtliga faser. Tillsammans med VVS- och elingenjörerna kommer du även att bl a se över, strukturera upp och utveckla befintliga projekteringsanvisningar för installationer. Med intresse för nytänkande och modernisering tar du tydligt initiativ till utveckling och förbättring inom installationsområdet.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Under projekteringsskedet medverka vid projekteringsmöten, granskningar samt svara på sakfrågor från konsulter.
  • Vid behov stödja projektledare och byggledare med fråga/svar vid t ex ÄTA (Ändrings-/Tilläggs-/Avgåendearbeten).
  • Som installationsledare för investeringsprojekt inom installation, t ex VA-ledningsprojekt, har du tydligt helhetsansvar för att leda hela projektprocessen från mottagen beställning tills det att projektet är helt färdigställt. I din roll ingår det då att ha ansvar för projektstyrning, projekteringsledning, förfrågningsunderlag, bygglovshantering, upphandling, genomförande, byggledning, kvalitet och miljö, uppföljning, projektavslut och överlämnande. Du ansvarar även för projektens avtal, projektbudget- och prognosarbete, tidplaner samt resultat.
  • Ansvara för projekteringsanvisningar avseende VVS, styr- och övervakning och övriga installationer.
  • Svara för att driftkort och dokumentation överensstämmer med rutiner och blir dokumenterade.
  • Säkerställa att mätare och larm blir uppkopplade mot fastighetssystem och larmcentraler.
  • Medverka i utvecklingen av projektenhetens processer, rutiner och mallar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som lägst har en teknisk gymnasieutbildning, det är meriterande om du har en högskoleutbildning med inriktning mot till exempel installationer, bygg eller fastighet. Relevant arbetslivserfarenhet inom området är ett krav, du behöver även ha goda kunskaper inom VVS-installationer, styr- och övervakning. Har du erfarenhet av att driva och genomföra projekt är detta meriterande. Körkort för personbil är ett krav för tjänsten.

För att lyckas i rollen ser vi att du har en god kommunikativ förmåga samt att du är bestämd och tydligt tar ställning i olika frågor. För dig är det naturligt att samarbeta och du lägger stor vikt vid att upprätthålla goda relationer. Du har förmåga att se helheten för installationsdisciplinerna VVS, el- och teleteknik, styr- och övervakningssystem från ett projekts tidiga skede till avslutning. Du har även intresset och förmågan att tänka nytt och lösningsinriktat med fokus på förbättring och utveckling. Du är resultatorienterad och lägger stort fokus på att nå såväl dina som verksamhetens mål. Du har ett strukturerat arbetssätt med förmågan att organisera och prioritera dina arbetsuppgifter med fokus på tid, kostnad och kvalitet samt är van vid att fatta beslut.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Placering: Mjölby

Kontaktperson:
Elin Alm, ansvarig rekryteringskonsult Unik Resurs (elin.alm@unikresurs.se) tel: 0760-19 23 99