Internationell sekreterare till Sveriges Läkarförbund

Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 10 augusti 2017
Stängs
den 25 augusti 2017
Kontakta
Åsa Ehinger
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Internationell sekreterare Läkarförbundets internationella sekreterare har fått jobb vid EU-kommissionen i Bryssel, och vi söker nu hennes efterträdare.

Sveriges läkarförbund är läkarnas professionella och fackliga organisation med drygt 50 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården.

Den internationella sekreteraren ansvarar för att samordna förbundets agerande i de nordiska och europeiska läkarorganisationerna (NMA, CPME och UEMS) och ge stöd till de svenska delegationerna. I arbetet ingår också att vara förbundets sakkunniga i frågor som rör läkare med utländsk utbildning, bl.a. i samband med regeringens snabbspårsarbete. Den internationella sekreteraren är därmed också en viktig kugge i förbundets medlemsrådgivning. Hen ansvarar också för det samarbetsprojekt med det kubanska läkarförbundet som är på väg att etableras. 

Tjänsten delas mellan förbundets stab och avdelningen för Politik och profession. Avdelningen för Politik och profession är Läkarförbundets policyfunktion. Vi bevakar läkarnas arbetsmarknad, utbildning och forskning samt hälso- och sjukvårdens organisation, styrning och ekonomi. I vårt uppdrag ingår att göra utredningar och analyser, bedriva aktivt påverkansarbete och delta i olika externa arbetsgrupper. I uppdraget ingår även att ge service till förbundets medlemmar, förtroendemän och delföreningar. 

Vi söker nu efter en person med erfarenhet av internationellt arbete och intresse för hälso- och sjukvårdspolitik. Den vi söker bör vara väl strukturerad, kunna ta egna initiativ och snabbt kunna sätta sig in i komplicerade frågor. Det är en fördel att ha erfarenhet av att verka i en politiskt styrd organisation. Vi ser också gärna att du har förmåga och intresse att tänka kommunikativt kring ditt arbete. 

Du som söker bör ha:

  • akademisk utbildning med företrädesvis samhällsvetenskaplig inriktning
  • flerårig erfarenhet av internationellt arbete, helst med bäring på EU och dess institutioner
  • mycket goda kunskaper i engelska och helst även goda kunskaper i spanska 
  • erfarenhet av utrednings- och påverkansarbete inom offentlig eller privat verksamhet
  • analytisk förmåga· förmåga att uttrycka dig väl, såväl muntligt som skriftligt

Vi kräver mycket, men erbjuder i gengäld ett stimulerande och ansvarsfullt arbete för en viktig samhällsgrupp med högt förtroendekapital.

Enligt gällande kollektivavtal är arbetstiden 39 h/vecka förutom sommartid (1/6–31/8) då den är 37 h/vecka. Vi tillämpar premiebestämda pensionslösningar.

Upplysningar om anställningen lämnas av avdelningschef Åsa Ehinger Berling, 070-790 3448. Facklig representant (JUSEK) är Peter Wursé 08-790 3356.

Välkommen med din ansökan senast den 25 augusti till ansokan@slf.se alternativt Sveriges läkarförbund, Box 5610, 114 86 Stockholm. Intervjuer sker löpande.

Vi vill vara en arbetsplats med ett öppet och icke-diskriminerande förhållningssätt och arbetar för jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Till annonsförsäljare: Vi har aktivt valt de kanaler vi önskar annonsera vid och avböjer därför all försäljning av fler annonsplatser

Liknande jobb

Liknande jobb