Bygghandläggare till Stadsarkitektkontoret - Ekerö kommun

Rekryterare
Plats
Ekerö (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 16 augusti 2017
Stängs
den 14 september 2017
Ref:
262-262/2017
Kontakta
Ann-Christine Wåhlstedt Berg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

EKERÖ KOMMUN är en växande småstad 1 mil från Stockholms innerstad. I en nära framtid, och när ”Förbifart Stockholm” är klar, kommer Ekerö att vara länets mest attraktiva kommun att bo och verka i. Utöver lugnet, naturen och närheten till stadspulsen så erbjuder Ekerö en professionell kommunal organisation med korta beslutsvägar och en stark drivkraft att ”ständigt göra allt lite bättre”. Vill du jobba i småstaden intill storstaden? Ta chansen att bli en del av Ekerös spännande utveckling!

STADSARKITEKTKONTORET som arbetar på uppdrag av Byggnadsnämnden (tillika Trafiknämnden) och Kommunstyrelsen, har ett tjugotal engagerade medarbetare. Våra viktigaste uppgifter är planläggning på alla nivåer, bygglovhanteringens olika faser trafikplanering samt mät- och kartering. I kontorets uppgift ingår även ansvaret för utvecklingen av GIS för hela kommunen samt den miljöstrategiska verksamheten.

Vår vackra kommun, med långsträckta strandpartier, historiska byggnader, världsarv och både landsbygd och tätortsmiljöer att verka i, erbjuder möjligheter till att erhålla en bred kunskap som bygghandläggare. Framöver väntar flera spännande och större bostadsprojekt i centrumläge. Kommunen befinner sig i ett mycket expansivt skede.

Anta den spännande utmaningen att vara med i utvecklingen av Ekerös vackra kommun! Vi har flera spännande byggprojekt framför oss och behöver nu stärka vår organisation med en bygghandläggare. Kan det vara dig vi söker?

Arbetsbeskrivning
Arbeta med bygglov i ett dynamiskt team och en kreativ miljö. Huvudansvaret blir att handlägga bygglov och strandskyddsdispenser. Du blir del av ett team där vi tar vara på varandras kunskaper och olikheter med hög arbetsglädje och kunskapsbredd som följd. Du arbetar i ett modernt ärendehanteringssystem och i en organisation med digital framtidsvision där vi står inför ett skede med införande av E-tjänster under hösten 2017. För oss är det också viktigt med riktlinjer som stöd för handläggargruppen – allt för att skapa bra processer.

Vår handläggargrupp arbetar i nära samarbete med tjänstemän inom övriga verksamheter, politiker och med externa aktörer och myndigheter. Vi lägger ett stort fokus på att skapa ett gott samarbete och bemötande, både internt och externt.

Kvalifikationer
Byggnadsingenjör med fokus på service. För att lyckas behöver du vara en kommunikativ och serviceinriktad lagspelare, som trivs i en miljö med högt tempo. Du är lojal och har en positiv inställning till de beslut, mål, riktlinjer och policys vi arbetar efter. Sist, men inte minst är du lösningsorienterad.

Du är byggnadsantikvarie/byggnadsingenjör/bygglovarkitekt/samhällsplanerare eller har motsvarande kunskaper. Det är meriterande med erfarenhet av bygglovprocesser och myndighetsarbete, byggnadsantikvariska kunskaper samt kunskaper i lagstiftning såsom PBL och MB. Körkort är ett krav.

Tillträde: Efter överenskommelse

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidare

Övrigt
Ekerö kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare och en arbetsplats för alla utifrån de behov av kompetens som verksamheten ställer.

Vi erbjuder friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och har rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Ekerö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Ekerö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner
Ann-Christine Wåhlstedt Berg
Byggchef
08-124 571 31

Eva Palm
Gruppansvarig bygghandläggare
08-124 571 35

Du ansöker senast 2017-09-14 genom att klicka på knappen nedan.

Liknande jobb

Liknande jobb