Huvudprojektledare till Samhällsbyggnadskontoret

Plats
Södertälje (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 24 augusti 2017
Stängs
den 18 september 2017
Kontakta
Johanna Lindstedt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Huvudprojektledare till Samhällsbyggnadskontoret

De senaste tusen åren har Södertälje präglats av möten mellan kulturer och människor som bedrivit handel och utbytt idéer. Vill du vara med och göra det med oss i tusen år till? Samhällsutveckling är ett samspel mellan offentliga och privata aktörer, där kommunen spelar en mycket viktig roll. I Södertälje har vi valt att samla samhällsplanering, byggande och förvaltning i ett kontor, samhällsbyggnadskontoret. Kontoret ansvarar för hela processen – för såväl strategisk planering som att utveckla kommunens mark till bostäder och förvaltning av det offentliga rummet.

Placering: 
Södertälje

Bransch: 
Bygg, Anläggning

Antal tjänster: 
1

Välkommen till oss!
Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag där du får vara delaktig i att utveckla framtida Södertälje. Vi står inför stora utmaningar. De närmaste 20 åren ska 20 000 bostäder byggas i kommunen. I detta arbete är din kompetens i projektledning för komplexa samhällsbyggnadsprojekt central för att vi tillsammans ska lyckas genomföra våra uppdrag. Läs mer här: https://www.sodertalje.se/

Enheten stab och strategi ansvarar för och leder arbetet med kontorets övergripande verksamhetsutveckling, strategiska samhällsplanering, kommunikation, projektledning och ekonomistyrning. Vi är 14 medarbetare som strävar efter att ge bra stöd till kontorets olika verksamheter.

En dag på jobbet
Uppdraget som huvudprojektledare innebär att du ska planera och leda större kontorsövergripande samhällsbyggnadsprojekt. I din roll kommer du huvudsakligen ansvara för att leda flera sammanhängande stadsutvecklingsprojekt inom antingen ett geografiskt eller ett tematiskt område.

Inför projektstart ger du stöd till kontorsledningen i utformning av projektbeställningar, det vill säga i dialog med projektbeställaren tydliggöra syfte, mål, omfattning samt kompetens- och resursbehov för projektet och ta fram en projektplan.

Under projektets gång ansvarar du för att aktivt styra projektet mot dess mål och syfte, samordna arbetet med de ingående delprojekten samt eventuellt angränsande projekt, löpande följa upp och rapportera till styrgruppen samt slutrapportering till beställaren. I arbetet ingår även täta kontakter med exploatörer, fastighetsägare, myndigheter och andra externa aktörer.

Till uppgifterna hör även att utvärdera resultatet av projekten med syfte att utveckla och förbättra projektstyrningen på kontoret. Du kommer även att coacha och stötta delprojektledarna i dina projekt. Södertäljes samhällsbyggnadskontor arbetar sedan en tid utifrån ett etablerat projektorienterat arbetssätt.

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk utbildning eller motsvarande samt några års erfarenhet från kvalificerad projektledning inom samhällsbyggnadsområdet, helst med erfarenhet av offentlig sektor. Du får gärna ha erfarenhet av att ha arbetat i en konsultativ och/eller utbildande roll. Du har även erfarenhet av samhällsbyggnadsprojekt med stor komplexitet och goda kunskaper i projektstyrning.

För att trivas i rollen har du ledaregenskaper som gör att du trivs med att vara i centrum samtidigt som du lyssnar aktivt och kommunicerar enkelt och tydligt. Du har förmågan att motivera och entusiasmera andra att driva projekten framåt i en positiv och lösningsinriktad anda. Du känner dig bekväm med såväl muntlig som skriftlig kommunikation på svenska och är beredd att ta rollen som talesperson för kommunens projekt externt.

Då du i tjänsten ofta kommer behöva medla mellan många olika intressenters viljor vill vi att du har ett konsultativt, medlande och rådgivande förhållningssätt. Du har förmåga att se sammanhang och lösa problem. Tack vare din starka drivkraft att uppnå resultat är du organiserad, systematisk och uthållig.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.​

Kontakt och ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Södertälje kommun med Experis Engineering.

För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johanna Lindstedt på 08-7642532. Urvalsarbetet kommer att påbörjas först vecka 33 men ansök gärna redan nu.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 18 september!

Liknande jobb

Liknande jobb