Koncernjurist/Stadsjurist till Norrköpings kommun

Plats
Norrköping (Stad), Östergötland
Annonserat
den 23 augusti 2017
Stängs
den 25 september 2017
Kontakta
Pär Höglund
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Koncernjurist/stadsjurist till kommunstyrelsens kansli

KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VÅR VERKSAMHET
Kommunstyrelsen är kommunens ledande politiska förvaltningsorgan med ansvar för hela kommunens utveckling och ekonomiska ställning. Kommunstyrelsen leder och samordnar planeringen och uppföljningen av kommunens ekonomi och verksamheter. Kommunstyrelsens kontor är kommunstyrelsens förvaltningsorganisation och leds av kommundirektören.

Norrköpings kommuns bolagskoncern består av ett moderbolag, Norrköping Rådhus AB samt tolv helägda dotterbolag med underkoncerner. Bolagen arbetar främst med fastigheter, infrastruktur samt upplevelser/event.

ARBETSBESKRIVNING
Som koncernjurist/stadsjurist arbetar du framförallt med juridiskt stöd till kommunens bolagskoncern men även med stöd till kommunens övriga verksamheter. Tillsammans med koncernledningen driver och samordnar du ägarfrågor både gentemot moderbolaget och kommunstyrelsen. Ett av dina ansvarsområden är styrelseprocessen i bolagen, både samordning av helheten och processen i varje bolag.

Du bereder ärenden till moderbolaget och kommunstyrelsen, genomför rättsutredningar och upprättar och granskar avtal. Du planerar och genomför utbildningar bland annat om styrelsernas ansvar och statsstöd och företräder kommunen och dess bolag i domstol och andra förhandlingar. Som stadsjurist/koncernjurist följer du rättsutvecklingen inom de områden som påverkar kommunen och bolagskoncernen och bevakar rättssäkerhetsfrågor inom bolagens verksamhetsområden.

DIN PROFIL
Vi söker dig som med juridisk examen och förmåga att snabbt sätta dig in i olika frågeställningar. Det är meriterande om du har fördjupade kunskaper inom bolags- och affärsjuridik, statsstöd och fastighetsjuridik. Det är önskvärt att du har bred juridisk kunskap inom förvaltnings- och kommunalrätt och offentlighet och sekretess. Vi värdesätter också kunskaper och erfarenheter inom andra av kommunernas rättsområden, såsom expropriation, hyresrätt och arrenderätt. Du förstår komplicerade språkliga underlag och kan uttrycka dig mycket bra i tal och skrift. Du har tidigare erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete och har du erfarenhet från arbete i domstol, advokatbyrå eller som bolagsjurist är det en merit. Erfarenheter från arbete i en politiskt styrd organisation är också meriterande.

Du har lätt för att samarbeta med andra, är självgående, strukturerad och initiativtagande. Du har gott juridiskt omdöme, personlig integritet och pedagogisk insikt. Du ska kunna skapa relationer och nätverk både inom och utanför den kommunala organisationen och du arbetar bra med komplexa frågor och löser komplicerade problem.

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN
Tjänsten är placerad på kommunstyrelsens kansli där ytterligare två stadsjurister arbetar. Kansliet ansvarar för beredning av ärenden till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige, för juridiskt stöd till hela organisationen, säkerhetsfrågor, stadsarkivet och överförmyndarnämndens kansli. Anställningen är tillsvidare med tillträde första kvartalet 2018. Sysselsättningsgraden är heltid.

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Vill du veta mer är du välkommen att ringa Pär Höglund, kanslichef, 011-15 11 14, eller per e-post par.hoglund@norrkoping.se eller finansdirektör Göran Lindgren 011-15 78 17 eller per e-post goran.lindgren@norrkoping.se.

Vi vill ha din ansökan med meritförteckning senast den 25 september.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Norrköpings kommun tillämpar önskad sysselsättningsgrad.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.