Justitieråd och ordförande i Högsta domstolen

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 28 augusti 2017
Stängs
den 24 september 2017
Ref:
42-2017
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Justitieråd och ordförande i Högsta domstolen

Arbetsbeskrivning
Av Högsta domstolens 16 justitieråd tjänstgör i regel två i Lagrådet. De övriga justitieråden är indelade i två dömande avdelningar. Den ena avdelningen leds av Högsta domstolens ordförande Stefan Lindskog och den andra av avdelningsordföranden Gudmund Toijer. Justitieråden dömer i domstolens samtliga typer av mål. Målen bereds och föredras av justitiesekreterare och beredningsjurister.

Ordföranden är i första hand domare, men har samtidigt det övergripande administrativa ledningsansvaret för domstolen. Den dagliga ledningen av domstolens beredningsorganisation och administration utövas av domstolens kanslichef. Ordföranden är domstolens främste företrädare och har som sådan en representativ roll.

Kvalifikationer
Ordföranden ska liksom ledamöterna i övrigt ingå i kretsen av landets främsta jurister och svara mot synnerligen högt ställda krav vad avser juridiska kunskaper, analysförmåga, förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, omdöme och självständighet.

Domstolens ordförande ska därutöver ha intresse av och förmåga att företräda domstolen i både nationella och internationella sammanhang och därigenom skapa förtroende för domstolens verksamhet och för domstolsväsendet. Ordföranden ska också ha intresse av och förmåga till det övergripande administrativa ledarskap som följer med anställningen.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning 
Ordinarie domare anställs med fullmakt.
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1 

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2017-09-24
Arbetsgivarens referensnummer: 42-2017

Kontakt
Stefan Lindskog
Justitieråd, Högsta domstolens ordförande
08-561 666 06
stefan.lindskog@dom.se

Helene Lövung
Kanslichef, Domarnämnden
08-561 669 51
helene.lovung@dom.se

Övrigt
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Liknande jobb

Liknande jobb