Divisionschef till Nationella divisionen

Rekryterare
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 28 augusti 2017
Stängs
den 17 september 2017
Ref:
RA 2017/08148
Kontakta
Karin Åström Iko
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Divisionschef till Nationella divisionen

Arbetsplatsbeskrivning
Riksarkivet är en av Sveriges kulturmyndigheter, med uppgift att vara statlig förvaltningsmyndighet för arkivfrågor. Hos Riksarkivet bevaras framförallt statliga arkivhandlingar från medeltiden till idag, men också handlingar från enskilda personer och organisationer. Riksarkivet har ett särskilt ansvar för den statliga arkivverksamheten och arkivvården i Sverige. I uppdraget ingår tillsyn över de statliga myndigheternas arkivhantering. Riksarkivet skapar förutsättningar för att både analoga och digitala handlingar ska kunna bevaras. Vi bidrar till kulturarvets användning idag och framtiden. Vi bidrar också till en öppen och transparent förvaltning. 

Riksarkivet är inne i ett viktigt utvecklingsskede där digitaliseringsfrågorna har en avgörande roll. Samtidigt som vi säkrar ett långsiktigt bevarande av handlingarna ska vi möta omvärldens krav på snabb och enkel tillgång till information ur arkiven.

Arbetsbeskrivning
Som chef och ledare vid Nationella divisionen ska du främst fokusera på att utveckla och säkra tillgång till våra arkiv och samlingar. I divisionen ingår våra tre arkivförvarande avdelningar i Stockholm samt enheterna Svenskt biografiskt lexikon, Svenskt diplomatarium och Heraldik.

Kvalifikationer
Vi söker en erfaren chef och ledare med tidigare erfarenhet av att driva förändringsarbete. Du har erfarenhet av att arbetat med kulturarvsfrågor och att vara chef inom offentlig sektor. Du har även erfarenhet av internationellt arbete. Vi vill att du har en akademisk examen och tidigare erfarenhet av att leda andra chefer.

I ditt ledarskap förmedlar du helhetssyn och engagemang genom att på ett tydligt sätt kommunicera mål och strategier för verksamheten såväl inom Riksarkivet som mot omvärlden. Du har förmåga att via samverkan och samarbete skapa delaktighet och ett bra arbetsklimat för bästa möjliga måluppfyllelse. Du rapporterar direkt till Riksarkivarien och ingår i myndighetens ledningsgrupp.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan
Ansök senast: 2017-09-17
Referensnummer: RA 2017/08148

Lön
Löneform: Månadslön

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Karin Åström
Iko
Riksarkivarie
010-4767578

Fackliga företrädare
Anna Forslund
ST
010-476 84 62

Maud Almström Blom
SACO
010-476 71 05

Övrigt
Du måste vara svensk medborgare eftersom tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Vi kommer därför att göra en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627). 

Inför rekryteringsarbetet har Riksarkivet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Liknande jobb

Liknande jobb