Chef för Svenska institutet i Paris

Plats
Paris, Ile-de-France (FR)
Annonserat
den 29 augusti 2017
Stängs
den 18 september 2017
Ref:
dnr 21917/2017
Kontakta
Henrik Selin
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

Vill du leda och utveckla verksamheten vid Svenska institutet i Paris?

Svenska institutet (SI) söker en chef till enheten för SI Paris.

Målsättningen för enhetens verksamhet är att öka kännedom om och intresse för Sverige generellt och för svensk kultur specifikt, samt öka det svensk-franska utbytet inom kultur, forskning och samhällsliv. SI Paris erbjuder en bred verksamhet med utställningar, seminarier och andra evenemang samt svenskundervisning, gästbostäder och café. Enheten ingår i SI:s avdelning för interkulturell dialog, vars verksamhet syftar till att stärka kännedom om och intresse för Sverige, svenska erfarenheter och kompetenser utomlands.

Chefen för SI Paris är samtidigt ackrediterat kulturråd vid den svenska ambassaden i Paris och ingår i de svenska kulturrådens nätverk. Som kulturråd har du en viktig uppgift att i samverkan med övriga aktörer inom Team Sweden främja svenska intressen över hela Frankrike.

Arbetsuppgifter
I ditt dagliga arbete kommer du att leda ett drygt 20-tal medarbetare med att planera och genomföra enhetens verksamhet. Ditt uppdrag blir att i en ständigt föränderlig omvärld leda och utveckla verksamhet och medarbetare liksom att bidra till hela SI:s mål och utveckling. Du är en van ledare med god administrativ förmåga som tycker om att leda och utveckla människor samt trivs i rollen som chef. Du är prestigelös, lyhörd och kommunikativ, har ett brett samhällsintresse, och skapar goda arbetsrelationer för att nå resultat. Tjänsten ställer höga krav på samarbete med en bredd av aktörer inom olika områden såväl i Frankrike som i Sverige. I tjänsten som chef ingår en del arbetsuppgifter och representation utanför kontorstid.

En viktig utvecklingsfråga för en ny chef är att SI Paris i ökad utsträckning ska kunna fungera som en nod i ett större sammanhang och i samarbete med övriga SI utveckla satsningar och metoder för dialog, främjande och relationsskapande som kan tas vidare till andra länder.

Kvalifikationer

  • Relevant akademisk utbildning
  • Dokumenterad chefserfarenhet med budget- och personalansvar
  • God kännedom om svenskt och franskt kultur- och samhällsliv
  • Erfarenhet av att representera/företräda en verksamhet
  • Mycket goda språkkunskaper i svenska, franska och engelska
  • Erfarenhet av att leda i förändring och utveckling
  • Förmåga att prioritera och leda en verksamhet med många intressenter och kontaktytor

Det är meriterande om du har

  • Erfarenhet av statlig eller annan offentlig verksamhet
  • Relevant internationell erfarenhet
  • Erfarenhet av utställningsverksamhet/kommunikation/programverksamhet

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Anställningen är tidsbegränsad på tre år med möjlighet till förlängning. Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning. Tillträde snarast.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av avdelningschef Henrik Selin. Fackliga ombud är Sofia Bard för Saco-S och Katharina Holmén för ST. Samtliga nås på telefon 08-453 78 00. SI samarbetar i denna rekrytering med SOURCE där Ann Peyron Östlund, telefon 0708-784226, också kan svara på frågor.

Skicka din ansökan till senast 2017-09-18. Märk ansökan med dnr 21917/2017, som också anges i mailets ämnesrad. Skicka endast personligt brev och CV. Övrig dokumentation begärs in vid behov. Alternativt kan du skicka din ansökan till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 STOCKHOLM.