Enhetschef Kart- och mätfunktionen till Uppsala kommun

Rekryterare
Plats
Uppsala (Kommun)
Annonserat
den 30 augusti 2017
Stängs
den 17 september 2017
Kontakta
Christian Blomberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Chef Kart- och mätfunktionen

Diarienr: GSN-2017-2018
Arbetsplats: Stadsbyggnadsförvaltningen, Plan- och bygglovavdelningen, Bygglovenheten
Förvaltning: Stadsbyggnadsförvaltningen
Publicerad: 2017-08-28

Sista ansökningsdag: 2017-09-17

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till Sveriges bästa bygglovenhet! 

Du kommer att vara placerad på förvaltningens bygglovenhet som idag består av ca 70 medarbetare. Enheten är indelad i underenheter för bygglovhandläggning, byggnadsinspektion, kart- och mätfunktioner, tillsyn och administration. Bygglovenheten som helhet handlägger cirka 4 000 olika typer av ärenden per år.

På bygglovenheten jobbar vi med alla typer av projekt, från skärmtak till att bidra i utvecklingen av nya stadsdelar. Kommunen är bland de snabbast växande i landet och vi kan därför erbjuda dig stora utvecklingsmöjligheter och intressanta utmaningar.

Hos oss arbetar du i händelsernas centrum, med stadens bästa pendlarläge precis intill centralstationen i Uppsala- 38 minuter från Stockholm.

https://www.uppsala.se/bygglov

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en enhetschef för kart- och mätfunktionerna som är kopplade till bygglovhanteringen. Din enhet kommer att bestå av en engagerad grupp på ca 11 medarbetare. Som enhetschef för kart och mät har du fullt personal- ekonomi- och verksamhetsansvar. 

Du ansvarar för att leda och fördela arbetet och du stöttar medarbetarna i det dagliga arbetet. Det innebär att du utvecklar medarbetare inom sina roller och ser till så att resurserna nyttjas på ett optimalt sätt. Du kommer att ha fullt ansvar för personal- och arbetsmiljöfrågor. Kart- och mätfunktionerna som du ska leda, ansvarar för upprättande av nybyggnadskartor, utstakning, lägeskontroll samt uppdatering och ajourhållning av baskartan och stomnätet. Vi ansvarar även för kommunens leveransåtaganden av geografiskt data genetmot lantmäteriet. Vårt karthanteringssystem är Geosecma.

I arbetet ingår också ett mer övergripande ansvar för utveckling av enhetens och kommunens gemensamma GIS-plattform, ett ansvar som du delar med kommunens GIS-organisation som är organiserade under kommunstyrelsen. Som ledare för verksamheten behövs god förmåga till samarbete och initiativrikedom. Ditt fokus ska ligga på att utveckla enhetens processer och kommunens karthantering.

Genom ett resultatorienterat, långsiktigt och strategiskt arbetssätt skapar du struktur, sammanhang och tydliga framtidsvisioner för verksamheten och medarbetarna. Du har en viktig funktion i relationen till kunden, politiker, företag och myndigheter. Du arbetar aktivt för en god samverkan inom förvaltningen och med den övriga kommunala organisationen. 

Som del av bygglovenhetens ledningsgrupp deltar du aktivt i arbetet mot målet att skapa största möjliga kundnytta. Det sker genom utveckling av verksamhetens service till medborgarna i strävan att förenkla våra arbetsprocesser utan att göra avkall på rättssäkerheten. Stort fokus ligger på kundbemötande, digitalisering av verksamheten och kontinuerligt förbättringsarbete. Ledningsgruppen kommer på sikt att bestå av fem enhetschefer och leds av bygglovchefen. Tillsammans med våra medarbetare gör vi vår enhet till Sveriges bästa bygglovenhet!

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning och praktisk erfarenhet från verksamhetsområdet. Utbildning inom inom kart/ mät/ gis/ lantmäteri samt erfarenhet från arbete med plan- och bygglagen är meriterande. Har du dessutom arbetat i ledande befattning och/ eller i en politiskt styrd organisation är det också meriterande.

Som person är du analytisk, ser samband och förstår konsekvenserna av olika lösningar. Du ser helheten och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du har en utvecklat kommunikationsförmåga som gör dig duktig på att övertyga och vara tydlig i ditt budskap.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, kontakta rekryterande chef Christian Blomberg 018-7274508. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Britt Pedersen 018-7276712 eller Jessica Ededal via växeln 018-727 00 00.

Fackliga företrädare, Sampo Hinnemo, SACO 018-727 40 58, Michael Wallden, Vision 018 -727 15 10, Niclas Möller, Ledarna 0187274491.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.

Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information
Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb