Enhetschef bygglovhandläggning till Uppsala kommun

Rekryterare
Plats
Uppsala (Kommun)
Annonserat
den 30 augusti 2017
Stängs
den 17 september 2017
Ref:
GSN-2017-2016
Kontakta
Christian Blomberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Chef bygglovhandläggning

Diarienr: GSN-2017-2016
Arbetsplats: Stadsbyggnadsförvaltningen, Plan- och byggavdelningen, Bygglovenheten
Förvaltning: Stadsbyggnadsförvaltningen
Publicerad: 2017-08-28

Sista ansökningsdag: 2017-09-17

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen till Sveriges bästa bygglovenhet!

Du kommer att vara placerad på förvaltningens bygglovenhet som idag består av ca 70 medarbetare. Enheten är indelad i underenheter för bygglovhandläggning, byggnadsinspektion, kart- och mätfunktioner, tillsyn och administration. Bygglovenheten som helhet handlägger cirka 4 000 olika typer av ärenden per år.

På bygglovenheten jobbar vi med alla typer av projekt, från skärmtak till att bidra i utvecklingen av nya stadsdelar. Kommunen är bland de snabbast växande i landet och vi kan därför erbjuda dig stora utvecklingsmöjligheter och intressanta utmaningar.

Hos oss arbetar du i händelsernas centrum, med stadens bästa pendlarläge precis intill centralstationen i Uppsala- 38 minuter från Stockholm.

https://www.uppsala.se/bygglov

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en enhetschef för bygglovhandläggarna. 
Din enhet kommer att bestå av en engagerad grupp på ca 20 medarbetare. Som enhetschef för bygglovhandläggarna har du fullt personal- ekonomi- och verksamhetsansvar. Du ansvarar för att planera, leda, samordna och utveckla verksamheten. Inom ansvarsområdet ingår även att utveckla medarbetare inom sina roller för att nyttja resurserna på ett optimalt sätt. Du deltar vid fördelning av ärenden, föredrar för nämnden och stöttar medarbetarna i det dagliga arbetet. Du kommer att ha fullt ansvar för personal- och arbetsmiljöfrågor.

Genom ett resultatorienterat, långsiktigt och strategiskt arbetssätt skapar du struktur, sammanhang och tydliga framtidsvisioner för verksamheten och medarbetarna. Du har en viktig funktion i relationen till kunden, politiker, företag och myndigheter. Du arbetar aktivt för en god samverkan inom förvaltningen och med den övriga kommunala organisationen.

Som del av bygglovenhetens ledningsgrupp deltar du aktivt i arbetet mot målet att skapa största möjliga kundnytta. Det sker genom utveckling av verksamhetens service till medborgarna i strävan att förenkla våra arbetsprocesser utan att göra avkall på rättssäkerheten. Stort fokus ligger på kundbemötande, digitalisering av verksamheten och kontinuerligt förbättringsarbete. Ledningsgruppen kommer på sikt att bestå av fem enhetschefer och leds av bygglovchefen. Tillsammans med våra medarbetare gör vi vår enhet till Sveriges bästa bygglovenhet!

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning. Är du samhällsplanerare, byggnadsantikvarie, byggnadsingenjör eller arkitekt är det meriterande. Du har god insikt i plan- och bygglagen och praktisk erfarenhet från verksamhetsområdet antingen i en ledande roll eller som handläggare. Har du arbetat som ledare inom annat verksamhetsområde och/ eller i en politiskt styrd organisation är det meriterande.

Som person är du strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av olika lösningar. Du har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du har en utvecklat kommunikationsförmåga som gör dig duktig på att övertyga och vara tydlig i ditt budskap.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, kontakta rekryterande chef Christian Blomberg 018-7274508. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Britt Pedersen 018-7276712 eller Jessica Ededal via växeln 018-727 00 00.

Fackliga företrädare, Sampo Hinnemo, SACO 018-727 40 58, Michael Wallden, Vision 018 -727 15 10, Niclas Möller, Ledarna 0187274491.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.

Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information
Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb