HR-chef till Nynäshamns kommun

Plats
Nynäshamn (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 30 augusti 2017
Stängs
den 17 september 2017
Ref:
KS/2017/0355/023
Kontakta
Anette Olheim
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Är du vår nya HR-chef?

Arbetsplatsbeskrivning
I Nynäshamn har du närhet till det viktiga i livet. Du kan kombinera en trygg och barnvänlig småstadsmiljö med storstadens möjligheter. Havsnära områden och ett vackert kulturlandskap ger goda förutsättningar att hitta ett boende med närhet till skärgård, en fri horisont och spännande naturupplevelser. Nynäshamn är en del av Sveriges starkaste tillväxtregion vilket innebär goda förutsättningar att växa och utvecklas. Här investeras nu för flera miljarder kronor i infrastruktur, industrimark och exploatering av nya bostadsområden. Nynäshamns kommun omsätter ca 1,8 miljarder kronor och har ca 2 000 medarbetare som servar kommunens invånare och företagare.

Nynäshamns kommun är inne i en expansiv tillväxtfas med många spännande projekt och stor utvecklingspotential. Vår kommundirektör Tommy Fabricius håller nu på att forma en delvis ny kommunledningsgrupp med personer som kommer vara viktiga när vi skapar morgondagens Nynäshamn. En av de personerna är den HR-chef vi nu söker.

Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

Arbetsbeskrivning
Kommunen arbetar för att stärka sitt arbetsgivarvarumärke och för att utveckla organisation, arbetsmetoder, chefs- och ledarskap samt arbetsmiljö. För HR-avdelningen innebär det att erbjuda chefer och ledare ett nära, proaktivt och värdeskapande expertstöd så att verksamhetsmålen kan nås och kommunen kan vara attraktiv som arbetsgivare. HR-avdelningen driver strategisk utveckling och ger rådgivning inom det personalpolitiska området. I uppdraget ingår även att svara för kontroll och uppföljning, administrativ service, lönefunktion och kommunens bemanning av korttidsvikariat (bemanningscentrum). Avdelningen består av enheterna verksamhetsnära stöd, strategisk utveckling och operativ service. Budgeten för avdelningen är drygt 41 miljoner kronor.

Som HR-chef har du det övergripande ansvaret för HR-avdelningens styrning, ledning och utveckling samt att ni levererar en hög kvalité i enligt med uppdrag och åtaganden. Du leder avdelningens ledningsgrupp och har ett direkt personalansvar för de tre enhetscheferna, förhandlingschefen och en avdelningsadministratör. Tillsammans arbetar ni för att på ett stödjande och resultatinriktat sätt leda avdelningens 25 kontorsmedarbetare i deras olika funktioner. 

Avdelningen har jobbat intensivt med ett utvecklingsarbete för att öka förmågan att leverera enligt åtagandena och möta verksamheternas behov, ett arbete som HR-chefen nu ska driva vidare. Som HR-chef ansvarar du också för att kommunövergripande personalpolitiska processer samt avdelningens arbetssätt är effektiva. Du arbetar aktivt för att avdelningen har förtroendefulla och konstruktiva relationer med övriga förvaltningar, politiker och fackliga förtroendevalda. I rollen ingår budget- och personalansvar. Du rapporterar till kommundirektören och medverkar aktivt i kommunstyrelseförvaltningens ledningsgrupp samt den övergripande kommunledningsgruppen. Arbetsplatsen du kommer till är dynamisk med ett generöst och välkomnande klimat och till din hjälp har du många kompetenta medarbetare och kollegor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är nyfiken, modig och gillar utmaningar. Du har hög integritet och god etik. Som ledare inspirerar du, förmedlar visioner och mål för verksamheten. Du skapar förutsättningar för att medarbetarna ska nå resultat och känna delaktighet, engagemang och trygghet i sitt uppdrag. Som förebild för alla medarbetare uttrycker du en positiv attityd till ditt arbete och till organisationen. Du är kommunikativ och kan samarbeta på olika nivåer. Du initierar och driver förändrings- och utvecklingsarbete och ser möjligheter snarare än hinder.  Du har arbetat brett inom personalområdet och har erfarenhet från politiskt styrda organisationer. Vidare har du erfarenhet av organisations- och verksamhetsutveckling. Breda kunskaper om lagar och avtal inom HR-området är en förutsättning och du har högskoleutbildning. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för uppdraget.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan
Ansök senast:   2017-09-17
Referensnummer:   KS/2017/0355/023

Välkommen att söka via ansök-knappen!

Lön
Löneform: Månadslön.

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner
Anette Olheim
Rekryterare Nynäshamns kommun
08-520 683 03
anette.olheim@nynashamn.se

Gunilla Grönlund
PA-konsult
08-520 684 32
gunilla.gronlund@nynashamn.se

Facklig företrädare
Fackliga företrädare kontaktas via Kontaktcenter
08-520 680 00

Övrigt
För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande. Inledande intervjuer planeras till vecka 39.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Liknande jobb

Liknande jobb