Planeringschef till Nynäshamns kommun

Plats
Nynäshamn (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 30 augusti 2017
Stängs
den 24 september 2017
Ref:
KS/2017/0354/023
Kontakta
Anette Olheim
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Är du vår nya planeringschef?

Arbetsplatsbeskrivning
I Nynäshamn har du närhet till det viktiga i livet. Du kan kombinera en trygg och barnvänlig småstadsmiljö med storstadens möjligheter. Havsnära områden och ett vackert kulturlandskap ger goda förutsättningar att hitta ett boende med närhet till skärgård, en fri horisont och spännande naturupplevelser. Nynäshamn är en del av Sveriges starkaste tillväxtregion vilket innebär goda förutsättningar att växa och utvecklas. Här investeras nu för flera miljarder kronor i infrastruktur, industrimark och exploatering av nya bostadsområden. Nynäshamns kommun omsätter ca 1,8 miljarder kronor och har ca 2 000 medarbetare som servar kommunens invånare och företagare. 

Nynäshamns kommun är inne i en expansiv tillväxtfas med många spännande projekt och stor utvecklingspotential. Vår kommundirektör Tommy Fabricius håller nu på att forma en delvis ny kommunledningsgrupp med personer som kommer vara viktiga när vi skapar morgondagens Nynäshamn. En av de personerna är den planeringschef vi nu söker.

Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

Arbetsbeskrivning
Planerings- och samhällsutvecklingsavdelningen ansvarar för att skapa rätt förutsättningar för att kommunen ska kunna hantera den expansiva tillväxtfas vi är inne i kopplat till samhällsbyggnadsfrågor i olika former. Avdelningen leder kommunens samhällsbyggnadsprocess och i uppdraget ingår att samordna, styra och utveckla översiktsplanering, mark- och exploateringsfrågor, bostadsförsörjning, initierande av detaljplaner, miljö- och klimatfrågor, trafikstrategiska frågor och kollektivtrafik samt regionala utvecklingsfrågor, men även säkerhet och trygghet, folkhälsa, EU-frågor och vänortsfrågor. Avdelningen består av ca 20 medarbetare. Budgeten för avdelningen är drygt 25 miljoner kronor.

Som avdelningschef styr, leder och utvecklar du avdelningen. Du ser till att leveranser sker enligt uppdrag och åtaganden och utvecklar systematiskt avdelningens arbetssätt. Du har ett direkt personalansvar för 10 medarbetare, varav en enhetschef. Tillsammans arbetar ni för att på ett stödjande och resultatinriktat sätt leda avdelningens medarbetare i deras olika funktioner. En stor utmaning är att lösa bostadsförsörjningen för en växande befolkning, att tillhandahålla planlagd mark, att möta klimatförändringarna och bidra till såväl ekologisk som ekonomisk och social hållbarhet. Du arbetar aktivt för att avdelningen har förtroendefulla och konstruktiva relationer med övriga förvaltningar och förtroendevalda politiker. I rollen ingår ansvar för strategisk utveckling samt budget- och personalansvar.

Du rapporterar till kommundirektören och medverkar aktivt i kommunstyrelseförvaltningens ledningsgrupp samt den övergripande kommunledningsgruppen. Arbetsplatsen du kommer till är dynamisk med ett generöst och välkomnande klimat och till din hjälp har du många kompetenta medarbetare och kollegor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är nyfiken, modig och gillar utmaningar. Du har hög integritet och god etik. Som ledare inspirerar du, förmedlar visioner och mål för verksamheten. Du skapar förutsättningar för att medarbetarna ska nå resultat och känna delaktighet, engagemang och trygghet i sitt uppdrag. Som förebild för alla medarbetare uttrycker du en positiv attityd till ditt arbete och till organisationen. Du är kommunikativ och kan samarbeta på olika nivåer och har erfarenhet från politiskt styrd organisation. Du initierar och driver förändrings- och utvecklingsarbete och ser möjligheter snarare än hinder.  För att lyckas i rollen är du är väl insatt i samhällsbyggnadsfrågor, kan hantera hela verksamhetsbredden och har en mycket god omvärldsbevakning. Du har relevant högskoleutbildning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för uppdraget.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan
Ansök senast: 2017-09-24
Referensnummer: KS/2017/0354/023

Välkommen att söka genom att klicka på ansök-knappen.

Lön
Löneform: Månadslön.

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner
Anette Olheim
Rekryterare Nynäshamns kommun
08-520 683 03
anette.olheim@nynashamn.se

Gunilla Grönlund
PA-konsult
08-520 684 32
gunilla.gronlund@nynashamn.se

Facklig företrädare
Fackliga företrädare kontaktas via Kontaktcenter
08-520 680 00

Övrigt
För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande. Inledande intervjuer planeras till vecka 40.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Liknande jobb

Liknande jobb