Ekonomichef/CFO till Nynäshamns kommun

Plats
Nynäshamn (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 30 augusti 2017
Stängs
den 17 september 2017
Kontakta
Anette Olheim
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Är du vår nya ekonomichef?

Arbetsplatsbeskrivning
I Nynäshamn har du närhet till det viktiga i livet. Du kan kombinera en trygg och barnvänlig småstadsmiljö med storstadens möjligheter. Havsnära områden och ett vackert kulturlandskap ger goda förutsättningar att hitta ett boende med närhet till skärgård, en fri horisont och spännande naturupplevelser. Nynäshamn är en del av Sveriges starkaste tillväxtregion vilket innebär goda förutsättningar att växa och utvecklas. Här investeras nu för flera miljarder kronor i infrastruktur, industrimark och exploatering av nya bostadsområden. Nynäshamns kommun omsätter ca 1,8 miljarder kronor och har ca 2 000 medarbetare som servar kommunens invånare och företagare.

Nynäshamns kommun är inne i en expansiv tillväxtfas med många spännande projekt och stor utvecklingspotential. Vår kommundirektör Tommy Fabricius håller nu på att forma en delvis ny kommunledningsgrupp med personer som kommer vara viktiga när vi skapar morgondagens Nynäshamn. En av de personerna är den ekonomichef vi nu söker. 

Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

Arbetsbeskrivning
Ekonomiavdelningens uppdrag är att skapa förutsättningar för en effektiv ekonomistyrning och ekonomiadministration. Avdelningen arbetar för ett anpassat och överenskommet verksamhetsnära stöd och en kvalitetssäkrad uppföljning och analys till chefer och förtroendevalda. Att analysera och identifiera behov av åtgärder och utveckling som bidrar till verksamhetens måluppfyllelse och säkerställer lag och avtal är en viktig del i uppdraget. I avdelningen är kommunens ekonomifunktion samlad med cirka 20 medarbetare, organiserade i två enheter: ledningsstöd samt redovisning och systemstöd. Budgeten för avdelningen är cirka 17,4 miljoner kronor.

Som ekonomichef styr, leder och utvecklar du verksamheten vid avdelningen och säkerställer att åtaganden genomförs. Några av utmaningarna som ekonomichef är att se till att kommunens styrprocess är effektiv och att det kommunövergripande arbetssättet är enhetligt. Det innebär bland annat att utveckla målstyrningen och att skapa en långsiktigt hållbar finansiell planering. Du utvecklar systematiskt avdelningens arbetssätt och arbetar aktivt för att avdelningen har förtroendefulla och konstruktiva relationer med förvaltningar och förtroendevalda. I rollen ingår ansvar för strategisk utveckling samt budget- och personalansvar.

Du rapporterar till kommundirektören och medverkar aktivt i kommunstyrelseförvaltningens ledningsgrupp samt den övergripande kommunledningsgruppen. Arbetsplatsen du kommer till är dynamisk med ett generöst och välkomnande klimat och till din hjälp har du många kompetenta medarbetare och kollegor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är nyfiken, modig och gillar utmaningar. Du har hög integritet och god etik. Som ledare inspirerar du, förmedlar visioner och mål för verksamheten. Du skapar förutsättningar för att medarbetarna ska nå resultat och känna delaktighet, engagemang och trygghet i sitt uppdrag. Som förebild för alla medarbetare uttrycker du en positiv attityd till ditt arbete och till organisationen. Du är kommunikativ och kan samarbeta på olika nivåer. Du initierar och driver förändrings- och utvecklingsarbete och ser möjligheter snarare än hinder. Gedigna kunskaper i såväl praktiskt som strategiskt ekonomiarbete är en förutsättning. Du behöver också ha grundläggande kunskaper i finansiell planering och styrning samt en mycket god omvärldsbevakning. Högskoleutbildning är ett krav. Du har erfarenhet av förändringsarbete, verksamhetsutveckling och från politiskt styrd organisation. För att lyckas i rollen är du analytisk och kan förklara komplexa samband på ett begripligt sätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för uppdraget.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan
Ansök senast: 2017-09-17
Referensnummer: KS/2017/0356/023
Välkommen att söka genom att klicka på ansök-knappen.

Lön
Löneform: Månadslön.

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner
Anette Olheim
Rekryterare Nynäshamns kommun
08-520 683 03
anette.olheim@nynashamn.se

Gunilla Grönlund
PA-konsult
08-520 684 32
gunilla.gronlund@nynashamn.se

Facklig företrädare
Fackliga företrädare kontaktas via Kontaktcenter
08-520 680 00

Övrigt
För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande. Inledande intervjuer planeras till vecka 39.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Liknande jobb

Liknande jobb