Kanslichef till Nynäshamns kommun

Plats
Nynäshamn (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 30 augusti 2017
Stängs
den 24 september 2017
Kontakta
Anette Olheim
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Är du vår nya kanslichef?

Arbetsplatsbeskrivning
I Nynäshamn har du närhet till det viktiga i livet. Du kan kombinera en trygg och barnvänlig småstadsmiljö med storstadens möjligheter. Havsnära områden och ett vackert kulturlandskap ger goda förutsättningar att hitta ett boende med närhet till skärgård, en fri horisont och spännande naturupplevelser. Nynäshamn är en del av Sveriges starkaste tillväxtregion vilket innebär goda förutsättningar att växa och utvecklas. Här investeras nu för flera miljarder kronor i infrastruktur, industrimark och exploatering av nya bostadsområden. Nynäshamns kommun omsätter ca 1,8 miljarder kronor och har ca 2 000 medarbetare som servar kommunens invånare och företagare.

Nynäshamns kommun är inne i en expansiv tillväxtfas med många spännande projekt och stor utvecklingspotential. Vår kommundirektör Tommy Fabricius håller nu på att forma en delvis ny kommunledningsgrupp med personer som kommer vara viktiga när vi skapar morgondagens Nynäshamn. En av de personerna är den kanslichef vi nu söker. 

Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

Arbetsbeskrivning
Kansliavdelningens uppdrag är att driva strategisk utveckling samt svara för rådgivning och administrativt stöd inom områdena juridik, ärende- och dokumenthantering samt arkiv. Avdelningen är kanslifunktion för kommunfullmäktige, kommunstyrelse och valnämnd. Uppdraget innebär också att samordna förvaltningsövergripande arbeten som t.ex. valarbete och systemutvecklingsfrågor. Avdelningen har 12 medarbetare som är jurister, utredare och administratörer. Budgeten för avdelningen är knappt 10 miljoner kronor.

Som kanslichef styr, leder och utvecklar du avdelningen. Du ser till att leveranser sker enligt uppdrag och åtaganden och utvecklar systematiskt avdelningens arbetssätt. En viktig uppgift är att kvalitetssäkra avdelningens arbete genom att vara bollplank och ge vägledning till medarbetare. Du arbetar aktivt för att avdelningen har förtroendefulla och konstruktiva relationer med förvaltningar och förtroendevalda. Några prioriterade områden är att utveckla ärende- och dokumenthanteringssystemet och e-arkivet till effektiva arbetsredskap. I fokus är också förberedelser för ett effektivt genomförande av kommande val. I rollen ingår ansvar för strategisk utveckling samt budget- och personalansvar. Du rapporterar till kommundirektören och medverkar aktivt i kommunstyrelseförvaltningens ledningsgrupp samt den övergripande kommunledningsgruppen. Arbetsplatsen du kommer till är dynamisk med ett generöst och välkomnande klimat och till din hjälp har du många kompetenta medarbetare och kollegor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är nyfiken, modig och gillar utmaningar. Du har hög integritet och god etik. Som ledare inspirerar du, förmedlar visioner och mål för verksamheten. Du skapar förutsättningar för att medarbetarna ska nå resultat och känna delaktighet, engagemang och trygghet i sitt uppdrag. Som förebild för alla medarbetare uttrycker du en positiv attityd till ditt arbete och till organisationen. Du är kommunikativ och kan samarbeta på olika nivåer. Du initierar och driver förändrings- och utvecklingsarbete och ser möjligheter snarare än hinder.  Du har erfarenhet av administrativt arbete och utveckling av administrativa processer samt en mycket välutvecklad analytisk förmåga. Kunskaper om lagar och regler kopplade till offentlig förvaltning är en förutsättning och du har erfarenhet från politiskt styrd organisation. Du är stabil, har en förmåga att prioritera och visar omdöme. Högskoleutbildning är ett krav.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för uppdraget. Anställningens omfattning Anställningsform:   Tillsvidareanställning

 

Omfattning:   Heltid

 

 

 

Ansökan

Ansök senast:   2017-09-24

Referensnummer:   KS/2017/0357/023

Välkommen att söka genom att:Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

 

 

Kontakt

Kontaktpersoner
Anette Olheim
Rekryterare Nynäshamns kommun
08-520 683 03
anette.olheim@nynashamn.se

Gunilla Grönlund
PA-konsult
08-520 684 32
gunilla.gronlund@nynashamn.se

Facklig företrädare
Fackliga företrädare kontaktas via Kontaktcenter
08-520 680 00

Övrigt
För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande. Inledande intervjuer planeras till vecka 40.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Liknande jobb

Liknande jobb