Senior handläggare till generaldirektörens stab

Rekryterare
Plats
Norrköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 30 augusti 2017
Stängs
den 17 september 2017
Ref:
A710001
Kontakta
Linda Romanus
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Senior handläggare till generaldirektörens stab

Lyssna

Arbetsplatsbeskrivning
Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet. 

Generaldirektörens stab, råder organisatoriskt direkt under generaldirektören, och har till uppgift att utgöra ett stöd till generaldirektören. Detta innebär att verka rådgivande, att svara för kontakter av strategisk betydelse, att prioritera, planera, förbereda och samordna generaldirektörens interna och externa aktiviteter och engagemang. Samt att bistå med budskap och kommunikation. Generaldirektörens stab leds av en stabschef.

Arbetsbeskrivning
Stabsfunktionen hos generaldirektören har till syfte att skapa ett stöd och en tydlig struktur kring generaldirektören för att åstadkomma god framförhållning och ett strategiskt sätt att arbeta. 

Som senior handläggare deltar du i arbetet med att förbereda, planera och utveckla generaldirektörens interna och externa aktiviteter. Du deltar även i arbetet med planering, utveckling och förankring vid samverkan inom myndigheten samt med andra myndigheter och organisationer. Du bidrar till att öka generaldirektörens möjligheter att delta i samhällsdebatten. Som senior handläggare kommer du bland annat att arbeta med planering, kunskapsinhämtning och omvärldsbevakning. Du kommer även bistå generaldirektören med vissa särskilda utredningsinsatser. I din roll ingår det att särskilt bevaka frågor som rör forskning och utvecklingsarbete rörande kriminalvård. Som en av stabens medarbetare kommer du att ha ett nära samarbete med Kriminalvårdens alla avdelningar och verksamhetsgrenar.

Tjänsten har sin placering vid huvudkontoret i Norrköping men utförs även i Stockholm samt på andra platser i landet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom statsvetenskap, kriminologi, juridik eller annan utbildning som Kriminalvården bedömer relevant. Du har erfarenhet av statlig förvaltning och omvärldsbevakning samt förståelse för den politiska beslutsprocessen. Du har en analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i saker. Du kan självständigt planera och strukturera arbetet i dina ansvarsområden med ett strategiskt och långsiktigt perspektiv, samtidigt som du visar god samarbetsförmåga och uppskattar lagarbete. Uppgiften kräver goda muntliga och skriftliga kunskaper i både svenska och engelska samt en god kommunikativ förmåga. Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av forsknings- och utvärderingsarbete inom den samhällsvetenskapliga sfären. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar och du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde: snarast enligt överenskommelse
Tidsbegränsad till: 2018-06-30 med eventuell möjlighet till förlängning
Placering: Generaldirektörens stab, huvudkontoret, Norrköping

Ansökan
Ansök senast: 2017-09-17
Referensnummer: A710001
Du är välkommen att söka:

GÖR ANSÖKAN

Lön
Löneform: Månadslön 
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Linda Romanus
Stabschef
0706 65 66 11

Fackliga företrädare

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800 

Ulf Grahn
Saco-s
011-496 35 40

Övrigt
Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning. 
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid. 

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. 

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post. 
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.