Dealer development / Exportansvarig för ZEPRO, (HIAB) bakgavellyftar

Rekryterare
Plats
Katrineholm (Kommun), Södermanland
Annonserat
den 1 september 2017
Stängs
den 12 oktober 2017
Ref:
29533
Kontakta
Marie Gutke
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Privat sektor

Dealer development / Exportansvarig för ZEPRO, (HIAB) bakgavellyftar

Hiab är världsledande leverantör av vägburna lasthanteringslösningar. Kundnöjdhet är vår högsta prioritet. Hiab har cirka 3 000 medarbetare, vilka världen runt arbetar för att leverera produkter och tjänster av högsta kvalitet som kan uppfylla våra kunders behov. Vårt produktsortiment omfattar HIAB styckegodskranar, JONSERED skogs- och återvinningskranar, LOGLIFT skogskranar, MOFFETT påhängstruckar och MULTILIFT lastväxlare liksom DEL, WALTCO och ZEPRO bakgavellyftar. www.hiab.com Hiab är en del av Cargotec. 2016 var Cargotecs (Nasdaq Helsingfors: CGCBV) försäljning totalt cirka 3,5 miljarder euro och antalet anställda uppgår till över 11 000 personer. www.cargotec.com

Har du förmågan att bygga sociala och affärsmässiga relationer?

Arbetsbeskrivning
Tjänsten innebär huvudansvar för återförsäljarnätverket på befintliga och nya exportmarknader.

Du utvecklar affärer och relationer med både befintliga, 40-talet, och nya återförsäljare inom EMEA och APAC.  Du upprättar affärs- och marknadsplaner, sätter budgetmål och planerar försäljningsaktiviteter i syfte att stödja återförsäljarkåren. Rollen ingår i ledningsgruppen för EMEA-APAC.

Tjänsten kräver ca 80-100 resdagar internationellt per år och du kommer att utgå från kontoret i Katrineholm där det även innebär personalansvar.

Vem är du?
Då företaget är i en expansiv fas med stark framtidstro söker vi dig som vill ta nästa steg i karriären, och vill arbeta i en dynamisk organisation.

Du har kommersiell och internationell erfarenhet, operativt som strategiskt.

Du har naturligt engagemang och förmågan att motivera dina medarbetare. Som person är du konsultativ i din läggning.. Du har kapacitet att hantera större affärer och vet vad en längre säljcykel innebär. Du är van att arbeta med eget budget- och resultatansvar.

Vi ser att du har erfarenhet av export-affärer och ledarskap, gärna från logistikbranschen eller närliggande bransch. En ingenjörsbakgrund och/eller tekniskt intresse är en bra grund. Du är målinriktad med sinne för affärer och ekonomi, har god samarbetsförmåga och lätt för att kommunicera såväl internt som externt. Då tjänsten innebär många internationella kontakter krävs att du är flytande i engelska, i såväl tal som skrift, vi ser gärna att du har ytterligare språk då övriga språkkunskaper är mycket högt meriterande. Vidare ser vi att du har goda kunskaper i MS Office, CRM och ERP-kunskap.

Kontaktperson
I denna rekrytering samarbetar Hiab med Experis. Du är välkommen att söka tjänsten på Experis.se. För frågor, kontakta rekryteringskonsult Marie Gutke på Experis, 070-377 54 27 alternativt marie.gutke@se.experis.se. Vi bearbetar ansökningar löpande och ser gärna att du anmäler ditt intresse snarast.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb