Informationssäkerhetsansvarig till Riksrevisionen

Rekryterare
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 4 september 2017
Stängs
den 25 september 2017
Ref:
2.2.1-2017-1155
Kontakta
Anette Bäck
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Riksrevisionen är en del av riksdagens kontrollmakt. Genom vår verksamhet får riksdagen en samlad oberoende revision av staten. Riksrevisionen har en konstitutionell särställning eftersom vi granskar hela kedjan i den utövande makten - från riksdag till regering och myndigheter. Vårt mandat innebär att vi har en unik och omfattande hantering av information och handlingar, som ställer krav på ett strategiskt angreppssätt i informations- och dokumenthanteringen. Vi söker nu en informationssäkerhetsansvarig för att utveckla och förvalta arbetet med informationssäkerhet i enlighet med myndighetens ledningssystem för informationssäkerhet.

Arbetsuppgifter
Då Riksrevisionens verksamhet bygger på en omfattande informationshantering med komplexa krav på informationssäkerhet kommer du som informationssäkerhetsansvarige verka både normativt och konsultativt för att utveckla, förvalta och följa upp informationssäkerhetsarbetet i verksamheten. Viktiga uppgifter är bland annat att ta fram strategiskt underlag i informationssäkerhetsfrågor, utveckla och förvalta styrande dokument och tillsammans med IT-säkerhetsansvarig och ansvarig för fysisk säkerhet ta fram och förvalta skyddsnivåer. Informationssäkerhetsansvarige ska ge stöd i arbetet med riskanalyser, informationsklassningar, incident- och kontinuitetshantering och andra aktiviteter. Ytterligare en central uppgift är att genomföra utbildningar för Riksrevisionens medarbetare.

Informationssäkerhetsansvarige deltar också i samordning av åtgärdsarbete vid större avbrott eller kriser i informationshanteringen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet med inriktning mot informationssäkerhet och minst 5 års erfarenhet av informationssäkerhetsarbete. Vidare har du som söker mycket god kunskap om och minst 5 års erfarenhet av informations- och dokumenthantering vid statlig myndighet.

Det är meriterande om du har utbildning i projektledning och processkartläggning samt erfarenhet av digitaliseringsprojekt. Meriterande är även om du har kompetens inom informationsarkitektur, revisionsverksamhet, förvaltningskunskap personuppgiftshantering samt erfarenhet av att ge stöd och service till medarbetare samt utbildningsverksamhet.

Som person är du analytiskt och lösningsorienterad, du kan identifiera och dokumentera arbetsprocesser samt ta ansvar för och driva processutveckling - även under snäva tidsförhållanden. Du kan skapa förtroende internt genom att både lyssna och kommunicera bestämmelser och processer. Detta förutsätter god samarbetsförmåga och förmåga att hantera olika intressen.

Vidare kan du formulera dig obehindrat i svenska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder                
Vi erbjuder dig en professionell och stimulerande arbetsmiljö. Vår arbetsplats är belägen på Nybrogatan i centrala Stockholm.

Om tjänsten
Anställningen är en tillsvidareanställning. Anställningen är placerad i säkerhetsklass, vilket förutsätter godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll samt svenskt medborgarskap enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan
Skicka in din ansökan senast 2017-09-25 märkt med d.nr 2.2.1-2017-1155. För att söka tjänsten registrerar du personligt brev och CV i en databas via ansökningsknappen nedan och ger ditt medgivande till hantering av dina personuppgifter.

Mer information om tjänsten
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Anette Bäck, avdelningschef för verksamhetsstöd, tel 0734-45 21 80 alt. anette.back@riksrevisionen.se

Fackliga representanter
Per Dackenberg, Saco-S/Riksrevisionen, 08-5171 4272 samt Ingvar Önnhage, ST/Riksrevisionen, 08-5171 4097

I den här rekryteringen har vi tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.

Liknande jobb

Liknande jobb