Kommunikatör till Södertälje Kommun

Plats
Södertälje (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 4 september 2017
Stängs
den 18 september 2017
Ref:
26386
Kontakta
Lotta Holme
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Kommunikatör rekryteras till Södertälje Kommun

På samhällsbyggnadskontoret i Södertälje gör vi skillnad! Vi skapar förutsättningar för och leder genomförandet av en socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbar utveckling av vår kommun. Södertälje har ett strategiskt läge i den starkt växande Stockholmsregionen och är en riktig stad med en historisk stadskärna, väl utbyggd infrastruktur och närhet till både Saltsjön och Mälaren. Vi är en viktig port för sjöfarten. Till detta kan läggas vårt starka näringsliv med bland annat två världsledande företag, Scania och AstraZeneca, samt omkring 7 500 andra företag. I Södertälje bor 95 000 invånare och våra ambitioner är höga när det gäller att vara en attraktiv kommun för såväl boende som för verksamma, studenter och besökare. Vi utvecklar våra ytterområden och vi arbetar aktivt och strategiskt för att vår planering ska stödja det stora intresse som bland annat bostadsmarknadens aktörer visar för att genomföra projekt i kommunen.

På samhällsbyggnadskontoret arbetar omkring 220 medarbetare. Vi arbetar med hela samhällsbyggnadsprocessen – från idé till genomförande och drift – på uppdrag från stadsbyggnadsnämnden, tekniska nämnden och fyra kommundelsnämnder samt i nära samarbete med kommunstyrelsen. Enheten stab och strategi ansvarar för och leder arbetet med kontorets övergripande verksamhetsutveckling, strategiska samhällsplanering, kommunikation, projektledning och ekonomistyrning. Vi är 14 medarbetare som strävar efter att ge bra stöd till kontorets olika verksamheter. Tjänsten vi nu utlyser är en av två kommunikatörstjänster på kontoret.

Vi står inför stora utmaningar. Fram till 2036 ska 20 000 bostäder byggas i kommunen. I detta arbete är kommunikation centralt för att vi tillsammans med många andra aktörer framgångsrikt ska lyckas utveckla kommunen.

Vi har precis startat ett omfattande kommunikations- och digitaliseringsarbete. Del i detta arbete är vår utställningshall, den nya tjänstebaserade webbplattformen, som vi i ett första skede ska utveckla med bland annat e-tjänster, och vi ska även bygga en webbportal där vi på olika sätt kan berätta om vad vi gör.

Vi har ett tydligt uppdrag att tidigt involvera våra medborgare och andra målgrupper i våra processer – att arbeta med medborgardialog, dialog i våra digitala kanaler och på andra sätt. Därför ska vi även utveckla och implementera nya arbetsmetoder för sociala medier och film.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att

 • arbeta strategiskt och operativt med kommunikation i olika projekt,
 • fungera som stöd och rådgivare i olika kommunikationsfrågor,
 • skriva för bland annat webben, rapporter och trycksaker,
 • projektleda trycksaker och aktiviteter med exploatörer
 • medverka i projekt och aktiviteter i vårt digitaliserings- och kommunikationsarbete,
 • i mån av tid delta i medborgardialog och andra dialoger med våra medborgare och andra målgrupper.

Kvalifikationer

Du ska  

 • ha högskoleutbildning inom kommunikation eller annan motsvarande utbildning relevant för tjänsten,
 • ha arbetat både operativt och strategiskt med kommunikation. Gärna med koppling till samhällsbyggnadsfrågor,
 • vara en erfaren projektledare inom kommunikation,
 • ha arbetat med sociala medier,
 • vara bra på EpiServer, InDesign, Photoshop och MS Office.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt engagemang och viljan att växa.

Vi tror att du gillar att hitta lösningar på utmaningar och vill utveckla verksamheten. Du är positiv och har lätt för att knyta kontakter. Vi tror att du även har en massa andra bra egenskaper – som att du är lyhörd, serviceinriktad och prestigelös. Du är van vid att ta initiativ och arbeta självständigt under eget ansvar, men lika gärna i team när det behövs. 

Frågor besvaras efter 7 augusti. 

Liknande jobb

Liknande jobb