Ekonomiadministratör till Rymdstyrelsen

Rekryterare
Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 5 september 2017
Stängs
den 24 september 2017
Kontakta
Staffan Rosenberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Rymdstyrelsen söker en ekonomiadministratör

Arbetsuppgifter
Rymdstyrelsen söker nu en självständig och ordningsam ekonomiadministratör. Du kommer i denna roll att arbeta med löpande bokföring och varierad ekonomihantering.

Är du en person som trivs med varierande och självständiga arbetsuppgifter inom ekonomi och statlig redovisning och tycker att arbete i en kunskaps- och forskningsnära verksamhet är spännande och utvecklande? Då har vi jobbet för dig. Sök tjänsten redan idag.

I rollen som ekonomiadministratör arbetar du med hela det operativa ekonomiska flödet. Du arbetar nära ekonomiansvarig men är underställd myndighetens stabschef. Arbetsuppgifterna varierar och innefattar bland annat:

  • löpande bokföring
  • avstämningar
  • leverantörsreskontra
  • utbetalningar
  • momshantering
  • granskning av reseräkningar
  • periodiseringar
  • systemkörningar med mera

Utöver ekonomiarbetet ingår även enklare inköp av kontorsvaror och att bistå i samband med besök och olika evenemang som myndigheten deltar i, med mera.

Utbildning och erfarenhet
Vi vill att du har minst en teoretisk gymnasieexamen inom relevant område. Det är meriterande om du även kompletterat med någon form av eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller redovisning. Vidare har du åtminstone 3 års dokumenterad erfarenhet av liknande ekonomiarbete inom statlig redovisning och arbete i Agresso. God erfarenhet av MS Excel och MS Office är ett krav. Utöver detta vill vi att du behärskar svenska i tal och skrift mycket väl. Eftersom Rymdstyrelsen har många internationella kontakter behöver du även kunna grundläggande engelska.

I denna rekrytering sätter vi stort värde på de personliga egenskaperna. Du behöver kunna arbeta självständigt med en mycket god förmåga att strukturera och prioritera ditt arbete. Vidare vill vi att du har stark initiativförmåga och kan arbeta systematiskt och noggrant mot uppställda mål. Mycket god samarbetsförmåga och prestigelöshet värderas givetvis högt. Andra egenskaper vi ser som viktiga för att vara lyckosam i denna roll är integritet, lojalitet och nyfikenhet.

I denna rekrytering samarbetar vi med Poolia. Ansök senast 24 september 2017. Ansök till tjänsten via Poolias webbsida.

Kontaktpersoner
Staffan Rosenberg
staffan.rosenberg@poolia.se
08-555 65239

Emily Wadman 
emily.wadman@poolia.se

Fackliga företrädare:
Johan Köhler (SACO): 08-40 90 77 93, Göran Boberg (SACO): 08-40 90 77 83

Om Rymdstyrelsen
Rymdstyrelsen är central förvaltningsmyndighet under Utbildningsdepartementet med ansvar för statligt finansierad nationell och internationell rymdverksamhet i Sverige vad gäller forskning och utveckling. Utöver detta fungerar myndigheten även som kontaktorgan för internationellt rymdsamarbete. På kansliet i Solna utanför Stockholm arbetar idag nitton personer.

Liknande jobb

Liknande jobb