Handläggare inom telekommunikation till Rymdstyrelsen

Rekryterare
Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 5 september 2017
Stängs
den 30 september 2017
Kontakta
Olle Norberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Rymdstyrelsen söker handläggare inom telekommunikation

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta med att stimulera teknik- och tjänsteutveckling huvudsakligen inom området rymdbaserad telekommunikation. Vi söker en person som kan sätta sig in i och hålla oss uppdaterade inom telekomområdet. Arbetet innebär att analysera projektförslag från svensk industri, ta fram finansieringsbeslut och följa upp beslutade projekt. Du kommer att arbeta tillsammans med övriga handläggare på Rymdstyrelsen och ha kontakt med andra myndigheter och industriella aktörer. Du kommer att vara svensk delegat i den europeiska rymdorganisationen Esa vilket innebär resor inom Europa.

Vi vill att du är civilingenjör eller har motsvarande akademisk examen samt att du behärskar mycket god svenska och engelska i tal och skrift. Erfarenhet från telekommunikation, rymdteknik, internationella samarbeten, entreprenörskap, ekonomi, och projektledning är meriterande.

Vi sätter stort värde vid de personliga egenskaperna. Du ska snabbt kunna skapa dig en förståelse för processer och förstå din roll i ett större sammanhang. Du får saker gjorda, tar egna initiativ, kan prioritera och arbetar kvalitetsmedvetet och strukturerat. Vidare har du god social förmåga och är beredd att ställa krav på externa parter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast. Provanställning kommer att tillämpas. Skicka ditt personliga brev och CV till application@snsb.se och beskriv varför just du är rätt person för detta jobb. Ansök senast 2017-09-30. Märk din ansökan med diarienummer 237/17. 

Bakgrund
Tillämpningar av rymdteknik inom telekommunikation, navigering och jordobservation får allt större betydelse och berör fler och fler sektorer i samhället både nationellt och globalt. Telekommunikation via rymden är det största användningsområdet av satelliter, ungefär hälften av alla satelliter idag är telekomsatelliter och utvecklingen pekar mot att denna andel kommer att öka betydligt under kommande år.

Flera företag i Sverige innehar idag en stark position inom området telekommunikation via rymden. Området gränsar även mot andra viktiga områden såsom markbaserad telekommunikation inklusive 5G-system, rymdbaserade navigeringssystem som GPS och Galileo, följning av fartyg och flygfarkoster, signalspaning, samt liknande verksamheter.

I takt med att området växer blir det allt viktigare att samhället kan dra full nytta av telekommunikation från rymden och integrera det med markbaserade system. Data och tjänster från rymdsystem ska resultera i ökad användning och kostnadseffektivitet i såväl privata som offentliga verksamheter samt leda till fler tillämpningar och innovationer som leder till ökad tillväxt.

Kontaktpersoner
Olle Norberg, generaldirektör, 08-40 90 77 86
Fackliga företrädare (SACO): Göran Boberg 08-40 90 77 83, Johan Köhler 08-40 90 77 93

Vi har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring inför denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Rymdstyrelsen är ansvarig myndighet för frågor som gäller den svenska rymdverksamheten, särskilt forskning och teknisk utveckling, och fungerar som kontaktorgan för det internationella rymdsamarbetet inom dessa områden. Rymdstyrelsen säkerställer tillgången till samhällsviktig rymdinfrastruktur och efterfrågade satellitdata samt bidrar till att utveckla konkurrenskraftiga företag och högkvalitativ forskning i Sverige. Vi sprider kunskap om den svenska och europeiska rymdverksamheten.

Liknande jobb

Liknande jobb