Arbetsrättsjurist personalavdelningen till Stockholms universitet

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 6 september 2017
Stängs
den 20 september 2017
Kontakta
Marie Högström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

vid Personalavdelningen.

Sista ansökningsdag: 2017-09-20.

OM TJÄNSTEN
Personalavdelningen arbetar med strategiskt och konsultativt stöd till universitetsledningen, institutioner och enheter i frågor som rör tolkning och tillämpning av arbetsrättsliga lagar och avtal. Personalavdelningen svarar också för utveckling av universitetsgemensamma policys och riktlinjer, strategisk chefsförsörjning samt löneadministration och därtill angränsande frågor. Vi behöver nu förstärka avdelningen med en kvalificerad arbetsrättsjurist.

ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att ge råd och stöd inom det arbetsrättsliga området till universitetets chefer. Du leder och medverkar vid olika typer av förhandlingar. Vidare deltar du aktivt i Personalavdelningens interna utvecklingsarbete och utvecklingen av personalarbetet inom universitetet, där du kan komma att driva egna projekt. Du kommer ansvara för egna ärenden och bedriva utredningsarbete inom arbetsrättsområdet. Som specialist är du också ett självklart stöd och bollplank till kollegor inom Personalavdelningen. Du förväntas även utveckla, medverka i och leda olika utbildningsinsatser inom ditt område.

VI SÖKER DIG SOM

Kvalifikationer:
Har en juristexamen samt flera års erfarenhet av ovan beskrivna arbetsuppgifter. Har mycket god kompetens och erfarenhet av att arbeta med arbetsrätt. Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska då du kommer att genomföra utbildningar på båda språken.

Det är meriterande om du
Har goda kunskaper om de speciella förutsättningar och regelverk som gäller vid statliga myndigheter samt inom högskoleområdet. Har god förhandlingsvana med ett lösningsorienterat förhållningssätt. Har erfarenhet av tviste- och kollektivavtalsförhandlingar och en viss processvana.

Som person ska du kunna arbeta konsultativt, ha stor integritet, mycket god samarbetsförmåga samt förmåga att skapa förtroendefulla och konstruktiva relationer. Vidare har du mycket god kommunikativ förmåga och har lätt för att anpassa dig till olika situationer. Vi tror att du är prestigelös som person och trivs i en bred och omväxlande roll. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

INFORMATION OM FÖRETAGET

Anställningsvillkor:
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av personalchef Marie Högström eller sektionschef Claes Strandlund, båda nås på telefon 08-16 20 00 (vx).

Fackliga företrädare
Anqi Lindblom-Ahlm (Saco-S) och Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb